Tratarea respiratiei urat mirositoare

, Tratarea respiratiei urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare este o problema cu care oricare din noi se confrunta la un moment dat. Chiar daca pastram o igiena orala corespunzatoare, uneori isi face aparitia. Seara anterioara in care ai servit bauturi acompaniate de fumat, sau o zi lunga la munca in care ai consumat multa cafea pot fi doar doua exemple in cazul carora respiratia nu va fi tocmai proaspata.

Respiratia urat mirositoare este cauzata de o bacterie anaerobica ce se depune pe limba. Cand mancam aceasta bacterie actioneaza eliberand compusi din sulf ce provoaca respiratia urat mirositoare. Printre cauzele ce provoaca aceasta respiratie se numara:

  • consumul de alcool
  • igiena orala necorespunzatoare
  • deficienta de vitamina B sau zinc
  • gingivita
  • afectiuni ale gingiilor
  • placa
  • fumatul
  • infectii in gat

In afara de aceste cauze, exista si alimente care odata consumate provoaca mirosuri, aici este cazul cepei sau al usturoiului.

Cel mai usor remediu este mentinerea unei igiene orale corespunzatoare, prin periaj de cel putin doua ori pe zi. In cazul in care se consuma ceapa sau usturoi posibil sa fie necesar un periaj in plus, si trebuie ca periajul sa fie unul complet, nu superficial. Pe langa mentinerea igienei orale corespunzatoare, exista si alte remedii, precum consumul de lamai si portocale, despre care se spune ca ajuta mult. Menta, avocado, merele sunt alte solutii aflate la indemana daca nu avem posibilitatea de a ne spala pe dinti imediat.

O solutie optima este guma de mestecat, o putem lua cu noi oriunde si se dovedeste a fi eficienta. De asemenea se spune ca pastele de dinti organice ajuta mai bine in lupta contra respiratiei urat mirositoare. Principala metoda de contracarare este insa mentinerea igienei orale, va preveni si aparitia cariilor sau diverselor afectiuni ale gingiilor, si se va pastra astfel o respiratie proaspata. Daca totusi problemele persista, trebuie consultat un dentist cat de repede posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.