Trandafirul -regele florilor

, Trandafirul -regele florilor

Florile au fost si sunt admirate de oameni in general de femei .A oferi flori cuiva este o traditie obisnuita fie ca este vorba de o zi onomastica ,de un botez , de o avansare la locul de munca .Nu iti trebuie un motiv anume pentru a oferi flori .Femeile sunt incantate de acest gest mereu . O floare este binevenita si pentru mama si pentru bunica,prietena etc.

Ce lucruri nu stiai despre trandafir ?

Trandafirul este o floare originara din Statele Unite ale Americii. Cea mai veche dovada a existentei sale s-a descoperit in localitatea Florissant, din statul Colorado.

Trandafirul are o gama larga de culori exceptand negrul. Culorile intalnite variaza de regula pe teme de rosu, roz, alb si galben, in combinatii unice, incredibile.

Ei sunt folositi pentru prepararea jeleurilor,siropurilor,dulceturilor si a serbeturilor .

De asemnea trandafirii sunt utilizati compozitia parfumurilor si fardurilor. Sunt unele dintre cele mai eficace  ingrediente folosite pentru produsele impotriva imbatranirii.

Cel mai in varsta tufis de trandafir din lume are 1000 de ani si este amplasat in curtea catedralei Hildeshiem din Germania.

Fructele trandafirilor sunt macesele care se folosesc pentru gem, marmelada, sirop datorita continutului ridicat de Vitamina C.

Trandafirul rosu este simbolul dragostei, fiind extrem de popular de Ziua Indragostitilor.

In medicina populara exista numeroase retete  preparate din flori de trandafiri. De exemplu, apa de trandafiri a fost folosita cu succes pentru a trata boli ca infectii ale pielii si gatului.

Bulgaria este cel mai mare producator de ulei de trandafiri din lume, acesta fiind un ingredient de nelipsit in produsele cosmetice de calitate superioara.

Grecii foloseau trandafirii pentru a se accesoriza.Atunci cand avea loc vreo petrecere, acestia se impodobeau cu ghirlande de trandafiri si se parfumau cu ulei.

Trandafirul este floarea nationala a Statelor Unite.

Potrivit mitologiei, trandafirii au dezvoltat spini in momentul in care Cupidon  a aruncat din greseala o sageata intr-o gradina cu astfel de flori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.