The Hundred -Foot Journey

, The Hundred -Foot Journey

Regia: Lasse Hallstrom

Actori: Helen Mirren, Manish Dayal, Om Purr, Charlote Le Bon

Acest film este o comedie romantica numai buna de vazut atunci cand crezi ca speranta moare ultima si mai ales daca esti si pasionat de gatit, un incepator in ale gastronomiei si un mare talent. Tanarul Hassan incearca sa evadeze din cotidian si isi deschide intr-o zona din sudul Frantei un restaurant micut, dar senzational, Maison Mumbai.

Inca de la inceput, micul restaurant isi castiga o reputatie buna si este tot mai frecventat de catre locuitorii de pretutindeni din Franta. Clientii sai sunt cuceriti mai ales datorita mirodeniilor pe care tanarul chef le foloseste in mancarurile sale pentru a-i vraj si a-i delecta cu cele mai delicioase feluri de mancare.

Dar, binenteles ca si lucruri mai putin bune se intampla atunci cand un tanr talent isi face aparitia in zona si vrea sa se impuna. Patroana restaurantului de vis-a-vis, antipatica Madame Mallory care detine Le Saule Pleureur, restaurant select si rafinat ce se regaseste si in ghidul Michelin al celor mai bune restaurante din tara.

Odata ce percepe concurenta pe care i-o ofera aparitia unui nou restaurant in zona si mai ales datorita renumelui si atractiei pe care o exercita acesta chiar si asupra clientilor sai, aceasta doamna incepe o rivalitate cu tanarul chef si incearca prin tot felul de intimidari sa il faca sa se retraga din zona.

Aceasta este capabila sa faca orice pentru a-l impiedica pe acesta sa ii ia painea de la gura cum s-ar zice si incearca prin orice metode sa-i inchida restaurantului si sa-i opreasca activitatea, pentru a ramane ea in continuare detinatoarea singurului restaurant rafinat si frecventat din zona.

Madame Mallory se prezinta in acest fel sub forma unui fel de mame vitrege pentru tanar. In loc sa il ajute sa se propulseze pe culmile succesului, aceasta il trage inapoi si il face sa treaca printr-o gramada de situatii imprevizibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.