Telefonul periculos pentru cei mici ?

, Telefonul periculos pentru cei mici ?

Multi copii isi doresc un telefon mobil inca de mici din diverse motive. Fie ca toti colegii au deja unu, fie ca sunt la moda etc. De aceea parintii trebuie sa se gandeasca foarte mult inainte de a face acest pas.

Specialistii spun ca este cam riscant ca copii sa aiba telefon mobil pana la varsta de 12 ani deoarece afecteaza sanatatea copilului. In acest caz riscul aparitiei anumitor boli este mai ridicat, in mod special cancerul.

Un studiu arata ca telefonul mobil folosit inainte de varsta de 7 ani poate duce la pierderi de memorie dar si la diminuarea capacitatii de invatare. Iar daca totusi este necesar e recomandat sa faca acest lucru cat mai rar. Este indicat sa foloseasca un dispozitiv de tip wirelles pentru a nu tine aparatul lipit de ureche.

Este bine sa ii stabilesti niste reguli mai stricte. In primul rand este bine sa ii cumperi o cartela. Nu cred ca iti doresti sa platesti foarte mult la abonament. La cartela stii macar ca are o limita de minute si mesaje.
Este indicat sa pui pe butoanele de apelare rapida numarul tau, al sotului si a catorva rude mai apropiate pentru a apela cat mai repede in caz de urgenta.

Daca isi pune o parola la telefon este bine sa o stii si tu deoarece el poate sa o uite. Seara este recomandat sa ii iei telefonul . Unii copii au obiceiul de a sta pana tarziu cu prietenii.

Invata-l sa nu dea numarul de telefon la necunoscuti sau sa raspunda la numere straine. De asemenea spune-i sa comunice cu tine in legatura cu ce prieteni are si cu cine vorbeste la telefon. Spune-i ca in timpul orelor sa isi inchida telefonul sau sa il dea pe silentios.

Nu alege un telefon foarte performat conteaza sa aiba unul unde sa poate fi gasit si sa telefoneze el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.