Sistem antiefractie pe telefon

, Sistem antiefractie pe telefon

Cu totii ne-am dori sa plecam de acasa si sa stim ca orice s-ar intampla cu casuta noastra, noi vom fi primii care vom sti acest lucru, fara a fi nevoiti vecinii sa ne sune sau in cel mai rau caz cei de la politie. Asemenea evenimente sunt mai bine de prevazut prin instalarea unor sisteme de antiefractie care sa ne avertizeze atunci cand cineva ne patrunde in casa. Rolul acestor sisteme este relativ simplu: sa prevada senzorii de miscare al “hotului”, care apoi sa transmita datele catre o centrala care sa declanseze alarma.

Din acest considerent, cativa tineri de la Universitatea de Automatica din Bucuresti si-au propus sa rezolve problema hotilor si sa gaseasca o modalitate de rezolvare a  problemei atunci cand uitam sa incuiem usa de la casa. Astfel, ei s-au gandit ca in yala usei ar trebui instalat un senzor de presiune, care sa fie conectat la internet, ce apoi transmite telefonului mobil de tip smartphone datele in timp real.

Intr-o lume in continua modernizare, unde totul este sofisticat si tehnologic, de ce sa nu avem o aplicatie care sa ne atentioneze ca am lasat usa casei descuiata sau am uitat cheia in interior? Ce am face daca printr-o simpla aplicati descarcata pe telefonul nostru inteligent am avea acces la un sistem de alarma care sa transmita in timp real, fotografii si imagini cu “hotii” care au intrat in locuinta? Probabil ca acest confort al sigurantei noastra ar fi mai sporit, iar noi am avea o mai mare incredere in propriul sistem de alarma, decat  in vecini sau  politie.

Tehnologia de ultima generatie, oamenii inteligenti si priceputi in domeniul IT, precum si resursele care vor trebui investite in acest proiect ne vor ajuta sa plecam mai linistiti in concediu, fie ca il facem pe plan intern sau international, astfel incat sa punem siguranta locuintei pe un loc secund si sa ne bucuram mai mult de timpul nostru liber.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.