Simbolistica libelulei

, Simbolistica libelulei

Cu totii am vazut o libelula zburand pe deasupra unui lac sau unei intinderi de apa. Aceste creaturi minunate au aripi transparente ce reflecta razele soarelui in culorile curcubeului. Libelulele au calitati care care le deosebesc de orice alte insecte de pe planeta. Datorita acestui motiv nu au incetat sa fascineze omul; o scurta privire asupra simbolisticii lor si vom realiza ca intr-adevar avem multe de invatat.

Libelula trece prin transformari de-a lungul ciclului existentei sale, si ramane in stagiul de larva majoritatea parte a vietii, inainte de a se transforma in insecta gratioasa si colorata pe care o cunoastem. Aceste insecte isi depun ouale pe suprafata apei, iar larva ce iese din ou este o creatura acvatica gri-maronie ce se hraneste cu plante acvatice si mici insecte precum tantari si muste. La sfarsitul stagiului de larva, dupa ce naparleste de cateva ori, iese din apa si dezbraca si ultima carcasa pentru a deveni insecta adult. De aceea este considerata un simbol de transformare si reinnoire, asociata chiar cu reinnoirea spirituala si realizare. Libelula este o insecta ce simbolizeaza spiritul liber si activitatea.

Cand larvele sau nimfele sunt gata dau jos si ultima carcasa pentru a deveni adulti. Chiar daca aceasta reprezinta schimbare, poate fi luat si drept un simbol al mortii, cand sufletul paraseste corpul. La fel ca si sufletul care paraseste corpul si trece in celalalt taram, libelula este asemanata acestuia prin faptul ca viata ei se petrece in doua taramuri.

Dupa cum am aflat deja, libelula petrece majoritatea vietii sale sub apa, cat este in stagiul de larva. Petrece doar cateva luni ca insecta zburatoare. Oricum, cand priviti o libelula, veti vedea cat de incantator ii este zborul, cum zboara in toate directiile, si chiar si cu spatele. Are putin timp la dispozitie sa isi traiasca viata de adult, insa se pare ca o traieste la maxim, fara regrete. Asta ne poate inspira sa profitam de fiecare moment pe care il avem si sa traim si noi clipa.

Libelula este o creatura de apa, si fiecare creatura care traieste in apa simbolizeaza mintea subconstienta si gandurile. Din acest motiv se spune ca libelula trebuie sa ne aminteasca de visele si dorintele noastre, deoarece conceptia noastra asupra vietii nu este influentata numai de mediul inconjurator, ci si de gandurile cele mai ascunse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.