Sfaturi pentru a nu avea dureri de spate

, Sfaturi pentru a nu avea dureri de spate

Bolile tot mai frecvente precum hernia de disc, discopatia lombara sunt tot mai frecvente in randul tinerilor. Din cauza ca nu fac sport pentru a-si asigura un tonus muscular adecvat , stau prea mult la calculator, ridica greutati mari dar si din cauza obezitatii apar problemele coloanei lombare.

Pentru a preveni aceste lucruri sau macar sa le amelioram este bine sa tinem cont de cateva sfaturi. Ai grija ce greutate ridici. Este recomandat sa nu ridici greutati care sa depaseasca 5 kg. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este acela de a evita conditiile de frig si umezeala.

Pentru a nu aparea scolioaza este indicat asa carati obiectele cu amandoua maini. De asemenea in cazul femeilor este indicat ca tocurile sa nu depaseasca 4 c inaltime. Daca esti o persoana supraponderala sau daca durerea persista in mod constant tocurile sunt contraindicate. Este indicat ca talpa incaltamintii sa fie cat mai moale.

De asemenea nu este bine sa stai prea mult in pozitia sezutului. Este recomndat ca la 40 de minute sa faci pauza, mergand putin prin camera si intinzandu-te. Este indicat sa folositi scaune ergonomice. Incercati sa evitati rasucirea trunchiului. Incercati sa evitati pozitia indelungata picior peste picior.

Daca stai prea mult la birou este esential cateodata sa iti sprijini talpile pe un scaunel. Este bine ca spatele sa fie in permanenta drept. Cand conduci e bine sa apropii scaunul de volan , pentru ca spatele sa fie drept.

Daca exista inegalitate intre membrele inferioare, acestea se corecteaza c orteza sau cu incaltaminte ortopedica. Persoanele neantrenate este indicat sa evite efortul fizic mai ales daca nu fac o incalzire prealabila. Este indict sa dormiti pe o saltea cat mai tare sau sa fie macar o scandura sub saltea.

Cea mai relaxanta pozitie pentru coloana vertebrala e cea intinsa pe lateral. In aceasta pozitie poti sa si dormi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.