Sarutul mainii si semnificatia sa

, Sarutul mainii si semnificatia sa

Vezi un film apartinand altor vremuri si intalnesti acolo o politete, o curtoazie si un comportament de adevarat gentleman cum in ziua de astazi intalnesti mai rar. Pentru cei ce adora aceste reguli de eticheta traditionala, gasirea unui barbat care sa ii sarute mana precum intr-o poveste e ceva de vis.

Sarutul mainii poate reprezenta multe lucruri. Simbolistica este mai variata decat credeati, nu se rezuma doar la aspectul romantic ci inseamna de asemenea si respect, onoare dar si gest diplomatic.

Lumea moderna de astazi a uitat multe modalitati mai vechi de exprimare a afectiunii si respectului. Cand persoane de sex opus se intalneau in societate in vremuri tercute, singurul lucru potrivit de facut era ca barbatul sa sarute mana femeii, modalitate prin care isi exprima admiratia si respectul fata de ea.

Nu e gresit sa spunem nici faptul ca practica de a saruta mana reprezinta si un gest diplomatic. In seria The Godfather se poate vedea cum sarutul mainii reprezinta fidelitatea fata de persoana puternica reprezentata de Don.

Gest religios – sarutul mainii detine o importanta deosebita si in biserica romano-catolica. Este o parte a protocolului de urmat cand o persoana intalneste o figura importanta in societatea romano-catolica, o persoana precum Papa, cardinali sau alti clerici.

In unele culturi sarutul mainii simbolizeaza respect pentru persoanele mai in varsta. In tari precum Malaezia, Turcia, Filipine sau Indonezia, persoanele mai in varsta, atat barbati cat si femei, sunt salutate prin aceasta metoda.

Daca intrebi barbati diferiti despre motivul pentru care saruta mana unei femei, primesti o gramada de raspunsuri diferite. De la neincrederea de a da un sarut pe buze, pana la cavalerism, diferite intentii si asa mai departe, raspunsurile sunt multiple. Cu toate acestea sarutul mainii rareori are implicatii negative, iar fetele care sunt suficient de norocoase sa dea peste un baiat care sa le sarute mana trebuie sa se bucure ca au reusit sa gaseasca o astfel de persoana. La urma urmei, modalitatile romantice de odinioara sunt de mai mare efect in zilele noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.