Sa intelegem nevoia si ce inseamna de fapt serviciile de foraje puturi

, Sa intelegem nevoia si ce inseamna de fapt serviciile de foraje puturi

 

Apele subterane, apa freatica, este o resursa importanta pentru oricine. Cand nu exista racord la un sistem public, cum se intampla in cazul celor care locuiesc in zone urbane, proprietarul isi asuma proiectul de forare. Exista o cerere crescuta de foraje puturi, intocmai din acest motiv, al extinderii zonelor de locuit mai ales in zone rurale.

Daca nevoia am inteles-o, acum ramane de stabilit cine si cum va realiza forajul in cauza. Ceea ce putini stiu este ca nu totul se rezuma la a sapa adanc in pamant. Sunt diferente intre amatori si profesionisti, asa cum se intampla in orice alt domeniu. Ne raportam spre exemplu la Eco Drill, specialisti in foraje. Nu doar executa forajul, ci un astfel de proiect implica printre altele si adaptarea tehnicii la tipul de sol.

Forajul de mica adancime nu este recomandat

Daca unii aleg aceasta cale si totul pare mai ieftin, afla ulterior ca specialisti precum Eco Drill nu recomanda un foraj de mica dimensiune. Este important ca pe termen lung sa vorbim de o investitie ce nu mai are nevoie de costuri de intretinere, de un foraj care da randamentul necesar in ceea ce priveste consumul de apa. Ori unul de mica dimensiune nu poate sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

Eco Drill executa doua tipuri de foraje, de medie si mare adancime si pentru acestea recurge la doua tehnici, dupa caz. Forajul de medie adancime depaseste 40 de metri. Poate fi realizat cu tehnologii de actualitate, in cele mai multe dintre cazuri fiind vorba despre cele uscate, semimecanice, hidraulice cu circulatie inversa sau directa sau cu ciocan de fund, una din tehnicile pe care cei de la Eco Drill le stapanesc foarte bine.

Specialistul analizeaza constitutia, consistenta solului, relieful, toti parametrii pe care proprietarul ii are in vedere, iar ca asteptari, cantitatea de apa menajera necesara sau apa pobabila sa fie limpede, buna.

Forajele de mare adancime sunt cele care depasesc 500 de metri adancime. Aici se impune nevoia de a folosi instalatii hidraulice. Vor fi realizate studii geomorfologice mai complexe, analizand ce potential acvifer are zona. Sunt proiecte mai complexe – cum este si tehnica de foraj hidraulic rotativ cu circulatie de fluid – dar cei de la Eco Drill le realizeaza cu maxima asumare si profesionalism, experinta in domeniu spunandu-su cuvantul.

Despre estimari de pret si ce implica aceste tipuri de proiecte, cei interesati pot afla luand contact cu echipa sus mentionata, in cadrul paginii oficiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.