Probleme cu soacra

, Probleme cu soacra

Casatoria nu inseamna doar uniunea a doua suflete pereche, ci si a doua familii. Exista persoane norocoase care formeaza o buna legatura si o cale de comunicare cu soacrele dupa ce s-au casatorit, si care nu au probleme in acest sens. Pe de alta parte sunt altii care nu sunt la fel de norocosi si care se trezesc tot timpul cicaliti de soacre, cu sfaturi, recomandari si critici. Problemele cu soacra fac ca multe cupluri sa ajunga sa le evite, desi nu este cea mai buna solutie.

Problemele femeilor proaspat casatorite cu soacrele reprezinta o disputa veche, insa aceasta nu inseamna ca barbatii nu sunt pusi si ei in fata acestei probleme. Adesea sunt cicaliti, sicanati si criticati de soacre. In continuare cateva sfaturi ce vor ajuta sotii sa se descurce mai bine in relatiile cu soacrele.

 • Stabiliti limite
  Cand ofera sugestii sau sfaturi, nu o face intotdeauna cu rea intentie. Pur si simplu crede ca urmand sfaturile ei, va veti descurca mai bine. Totusi trebuie sa existe o limita pentru toate aceste sfaturi si soacra trebuie facuta sa inteleaga ca nu se va putea amesteca in toate chestiunile legate de familie. Cand se complica situatia si devine cicalitoare, pur si simplu trebuie facuta sa inteleaga ca nu trebuie sa se amestece, intr-un mod ferm dar politicos, astfel isi va cunoaste limitele.
 • Comunicarea cu partenerul
  Discuta cu partenerul despre lucrurile care te deranjeaza. Daca nu veti aborda problema, treptat se va amplifica si poate sa afecteze chiar relatia dintre voi amestecul soacrei. Partenerul trebuie sa cunoasca ce te deranjeaza la soacra si poate chiar veni cu idei pentru rezolvarea problemelor.
 • Ramai tare pe pozitie
  Desi esti invatat sa respecti persoanele mai in varsta si parerile lor, te vezi pus in situatia opusa. Nu te lasa afectat de acest lucru si aminteste-ti ca ceea ce faci este sa incerci sa pastrezi armonia si intelegerea. Nu poti lasa pe cineva sa iti domine viata, daca ai un caracter puternic nu te vor deranja nici cele mai acide remarci facute de soacra.
 • Respect reciproc
  Respecta-ti soacra, ca si persoana. Poate nu esti de acord cu tot ceea ce spune, insa nu trebuie sa uiti ca este mama partenerului tau de viata, i-a dat viata, l-a crescut si l-a educat, si nu poti ignora asta. Ascult-o cand isi expune parerile cu toata atentia, poti sa nu fii de acord cu acestea, insa cand vei sta calm si vei aborda problema cu rabdare, nu te va mai cicali atat de mult. Astfel se va forma un respect reciproc intre voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.