Probleme cu angajamentul ale femeilor

, Probleme cu angajamentul ale femeilor

Credeati ca doar barbatii au astfel de probleme? Cu siguranta ca nu. Problemele cu angajamentul nu fac discriminari legate de sex si nu apar peste noapte. Exista cativa factori care contribuie la dezvoltarea fricii de angajament in cazul femeilor. Multi dintre acesti factori sunt de natura psihologica – experiente avute anterior si care au avut un impact puternic asupra psihicului, determinand anumite modele de comportament.

Copilaria unei persoane are un mare impact asupra comportamentului. Sa presupunem ca fata a fost martora la o casnicie esuata – parinti, bunici sau alte rude. A vazut in ce consta o relatie abuziva, a vazut certuri si a auzit insulte. Ca rezultat, ar putea asocia casnicia sau relatiile cu ceva rau, ce duce la suferinta.

Daca unul din parinti a abandonat copilul, atunci acea lipsa si acea durere a dus la dezvoltarea unei probleme legata de abandon inca din copilarie. Aceasta se amplifica pe masura inaintarii in varsta, relatiile ei avand de suferit datorita acestei frici de abandon si de suferinta.

Daca o femeie a trecut prin relatii nu tocmai bune, in unele cazuri poate partenerul a fost chiar violent, abuziv, a insultat-o sau a inselat-o, mai pe scurt a facut-o sa sufere – este un alt factor ce contribuie la aceste probleme de a-si lua un angajament fata de o persoana de sex opus. Va fi ingrijorata tot timpul ca fiecare relatie va ajunge sa devina exact ca anterioara sau anterioarele si va evita orice relatie de teama sa nu sufere din nou.

Din pacate problemele cu angajamentul nu pot fi rezolvate peste noapte. Femeia trebuie sa treaca pentru introspectie si sa isi doreasca in primul rand sa se schimbe. Poate nu a realizat ca are o problema ce ii afecteaza partenerul, si de aceea trebuie discutat. Problema poate fi bine inradacinata, are nevoie de sprijinul partenerului pentru a putea trece peste aceasta fobie, acesta trebuie sa o faca sa inteleaga ca va fi tot timpul acolo, alaturi de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.