Personaje animate inspirate de personaje reale

, Personaje animate inspirate de personaje reale

Atunci cand ne place un personaj foarte mult, vrem sa aflam mai multe despre el, originea, conceptul, evolutia etc. Si ce poate sa fie mai surprinzator decat faptul ca unele personaje de desene animate sunt bazate pe personaje live-action? De exemplu:

Arleen Sorkin a fost inspiratia pentru Herley Quinn. Desi Jokerul e grozav de cam 75 de ani, camarada sa e grozava doar din anii 1990. Prima data a aparut in “Batman: Seria animata” si s-a bucurat de un succes destul de mare. Cand Quinn a aparut pentru prima data in serial, vocea ei era la fel de nebuneasca precum personajul. Insa, asta nu a fost o coincidenta. Vocea, oferita de actrita Arleen Sorkin, a fost o parte destul de importanta din Harley, din moment ce insasi Harley a fost inspirata de Arleen Sorkin, mai exact, de o scena din serialul “Zile din viata noastra”.

Archie Bunker l-a inspirat pe Eric Cartman, unul dintre cele mai grozave persoanje din istoria televiziunii, un copil cu o minte vicleana, probleme de greutate si care iubeste pisicile. Pentru cei care nu stiu serialul “All in the Family”, acesta e un serial despre o persoana cu care nu ai vrea sa petreci timpul si sotia sa, o pasare care nu poate sa zboare, purtatoare de sort. Archie Bunker era un barbat muncitor, morocanos si un bigot teribil care isi cam abuza sotia. Nu fizic, desigur, ci verbal. Din oarecare motiv, parerea proasta despre el de-a lungul timpului a cam disparut, fiind adesea considerat unul dintre cele mai bune personaje din istoria serialelor de comedie. Bigotismul sau este considerat doar o parte a caracterului si a modului in care a fost crescut. Chiar nu e un baiat rau – pur si simplu, nu stie cum sa se poarte altfel. Mda, sigur.

Asta ne face sa il privim si pe Cartman altfel, tinand cont de faptul ca e copil si el chiar nu stie cum sa se poarte altfel. Cel putin, asta spunem si despre el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.