Par carunt la tineri

, Par carunt la tineri

Multe persoane tinere se plang de faptul ca au inceput sa le apara fire albe. Incaruntirea nu era intalnita inainte decat dupa varsta de 50 de ani, insa in zilele noastre din ce in ce mai multi tineri au aceasta problema.

Motivele pentru care apare parul carunt la o varsta tanara sunt enumerate in continuare.

  • Unul din principalele motive este factorul genetic. Daca unul din parinti a avut par alb inca de tanar, atunci si copilul va avea aceasta tendinta de a incarunti prematur. Desi nu a fost inca descoperita gena responsabila de acest fapt, de obicei factorul ereditar are un cuvant de spus.
  • Anumite conditii medicale precum dezechilibre hormonale, deficiente de vitamina B12 sau anemia pot provoca de asemenea albirea parului.
  • Stresul este considerat un vinovat principal cand vine vorba de incaruntirea prematura. Stresul, suprasolicitarea si anxietatea provoaca imbatranirea inainte de vreme si incaruntirea parului face parte din acest proces.
  • Fumatul este un alt motiv pentru care parul incarunteste. Conform unor studii, la persoanele fumatoare parul alb apare mai repede decat la cele nefumatoare.
  • Diverse alte conditii medicale si boli pot fi cauzele albirii parului, precum densitatea scazuta de substante minerale din oase sau diverse boli ale pielii.

Desi albirea parului este un lucru natural, daca apare prematur poate fi deranjanta. Pentru a evita albirea, puteti incerca urmatoarele remedii naturale.

  • Dieta trebuie sa contina alimente bogate in minerale precum fier, sodiu, cupru si vitamina B. Consumul de fructe si legume proaspete, alaturi de celelalte beneficii pentru sanatate, ajuta si la oprirea incaruntirii parului prin antioxidantii ce incetinesc procesul de imbatranire.
  • Masajul parului cu diverse uleiuri benefice precum uleiul de cocos il va pastra rezistent si ii va pastra de asemenea si culoarea.
  • Henna – o varianta de vopsea naturala care acopera firele albe si refac culoarea parului, transformandu-le in maro inchis.

Incaruntirea prematura nu este ceva neobisnuit, dar pentru tineri poate fi deranjant, le poate afecta increderea in sine, intrucat vor parea mai in varsta decat sunt de fapt. Pentru a o evita, trebuie urmat un stil de viata sanatos, cu mese echilibrate, corp bine hidratat si un regim de exercitii fizice regulat. Ceea ce este benefic pentru sanatate este benefic si pentru par!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.