Obiceiuri proaste

, Obiceiuri proaste

Cu toti suntem obisnuiti sa mancam zilnic mancaruri nesanatoase. Dar uneori este cazul sa pui stop acestor obiceiuri. Bineinteles exista cateva obiceiuri proaste la care apeleaza unele persoane.

In primul rand sari peste micul dejun. In acest fel elimini cea mai importanta masa din zi. Bineinteles si performantele creierului sunt afectate daca ai obiceiul sa sari peste micul dejun. Un studiu arata ca persoanele care mananca dimineata au mai multa energie pe parcursul zilei si muncesc mai cu spor.

Alte persoane au obiceiul sa manance foarte repede. In acest fel nu prea iti dai seama cand esti satul. Si bineinteles in acest fel apare supraalimentatia. Daca infuleci mancarea umpli stomacul prea mult si vei simti senzatia de balonare urmata de indigestie si arsuri.

Un obicei foarte prost este si acela de a manca pe drum. Bineinteles ca nu mananci mancaruri sanatoase. Obisnuiesti sa ai mereu acelasi meniu. Multe persoane consuma acelasi fel de mancare in fiecare zi, asa se simt ei mai fericiti. Daca mananci mereu acelasi fel de mancare neglijezi nutrientii. Acest prost obicei duce la scaderea poftei de mancare dar si la insatisfactie.

De asemenea un obicei foarte prost este sa mananci mese foarte bogate seara. Obisnuiesti sa ajungi seara tarziu si mananci foarte mult fiindu-ti foarte foame. Si in acest fel se ajunge la abuz.

Un alt obicei foarte prost este acela ca termii tu resturile membrilor familiei. Ca sunt cartofi, carne, peste, orice pentru tine mai conteaza cateva ciuguleli. Si bineinteles aceste mici ciuguleli iti vor aduce un surplus de calorii.

Daca ciugulesti la petreceri mai mereu fii sigura ca si acesta este un obicei prost. Pentru ca la petrecere sunt mai mereu platouri cu bunatati, esti tentata in permanenta sa gusti de toate, chiar daca esti satula. Acest lucru duce la favorizarea depozitarii grasimii dar si la o noua descarcare de insulina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.