Motive pentru a citi mai mult

, Motive pentru a citi mai mult

Iti vei imbunatati capacitatea intelectuala

Asta nu ar trebui sa fie un lucru socant, insa studiile sugereaza ca cititul te face mai destept. Spre deosebire de a urmari ceva la televizor, un proces care nu presupune prea multa gandire, cititul este o experienta de invatare activa care iti va mentine mintea ascutita(chiar si la varste mai mari).

Iti va creste sansele de reusita

Cu cat mai multe carti vei citi, cu atat mai multe cunostinte vei avea, cu atat mai multe cunostinte si resurse folositoare va stoca creierul tau, cu atat mai mult vei avea sanse mari de reusita.

Te vei transpune de unul singur intr-o alta lume

Cateodata viata noastra de zi cu zi poate deveni plictisitoare, depresiva si fara sens. Stii asta, stiu asta, cu totii stim asta si realizam ca nu este ceva tocmai placut. In momente ca acestea, imi place sa ma afund intr-o carte buna de fictiune pentru atat de mult dorita evadare intr-o alta lume, unde pot uita total de toate problemele cu care ma confrunt.

Fie ca vrei sa calatoresti pe taramul Hobbitilor, intr-o galaxie aflata la mii de ani distanta sau intr-o destinatie tropicala, totul tine de tine. Vei reveni intotdeauna revigorat dupa mini-vacanta ta acolo intr-un loc super captivant si nou.

Iti vei imbunatati vocabularul

Cu cat mai multe cuvinte esti capabil sa folosesti, cu atat mai bun vei deveni la a-ti exprima sentimentele si gandurile. Nu imi pot imagina cum as fi putut scrie un articol ca acesta daca nu mi-ar fi placut sa imi extind vocabularul, pentru ca a folosi mereu acelasi cuvinte pentru a-ti exprima trairile  poate deveni extrem de plictisitor.

Vei avea despre ce vorbi la petreceri

A citi mai multe carti iti va permite sa spui fraza “Stiai ca..?” mult mai des, facand mai usoara o eventuala conversatie cu persoanele pe care nu le stii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.