Monogamia in cuplu

, Monogamia in cuplu

Monogamia sau exclusivitatea intr-un cuplu se refera la faptul ca cei doi parteneri dintr-o relatie respecta si practica ideea de a fi exclusivi in cadrul vietii de cuplu doar cu o singura persoana, reprezentata aici de iubit sau iubita cu care are aceasta relatie.

Acest lucru este cel mai potrivit pentru o relatie de cuplu sanatoasa si solida, dar este adecvat si esential mai ales in cadrul cuplurilor de indragostiti casatoriti, care mai presus de toate au facut un juramant si o promisiune nu numai catre ei insisi, dar mai ales unul catre celalalt si in fata Lui Dumnezeu.

Daca aceasta promisiune a fost facuta in prima instanta, atunci ar trebui ca aceasta sa fie respectata si pusa in practica, niciunul dintre cei doi sa calce stramb sau sa clacheze la un moment dat. Pentru a reusi sa se pastreze o armonie si o relatie de cuplu foarte buna, ambii parteneri trebuie sa dea dovada de respect, fidelitate si dragoste unul catre celalalt.

Daca totul va merge bine in cuplu, atat bazandu-se pe latura sexuala, cat si pe cea emotionala si spirituala, atunci cei doi iubiti nu vor trebui sa se confrunte cu impedimente si intruziuni din afara cuplului ce sa le strice buna armonie si intelegere.

Insa, daca nu totul va merge ca pe roate si ceva va incepe sa scartaie si sa schioapete, atunci relatia celor doi va fi expusa unui mare risc si o mare prezenta din afara isi va putea face prezenta, stricand astfel totul cel putin pentru unul dintre parteneri, cel care nu a stiut cum sa-si pastreze cealalta jumatate aproape si satisfacuta.

Daca vezi ca lucrurile nu mai sunt roz si ca tot mai mult incepeti sa va indepartati si sa nu mai comunicati unul cu celalalt, aveti nevoie de o roata de rezerva si de reparatii efectuate in cadrul relatiei de cuplu. Mai bine incepeti sa le faceti de pe acum si totul va merge ca pe roate ca la icneput.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.