Mituri legate de menstruatie

, Mituri legate de menstruatie

Din pacate femeile se confrunta cu aceasta problema numita menstruatie in fiecare luna. Nu este tocmai usor dar asta este….

Multe din femei cred ca daca esti la menstruatie nu poti ramane insarcinata. Total fals ! Este indicat sa folosesti mereu o metoda contraceptiva.

O alta idee total eronata este aceea ca nu poti face baie. Intradevar apa foarte fierbinte poaTe produce vasodilatatie dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai o igiena corespunzatoare . 

Un alt mit este acela ca in timpul menstruatiei nu ai voie sa faci sport.  Unele femei nu se simt bine la menstruatie si cu siguranata nu vor face sport. Dar nu scrie nicaieri ca nu poti face sport in timpul menstruatiei. Daca tu te simti ok poti merge si la sala ,asta nu e o problema.

Nu ai voie sa faci sex in timpul menstruatiei. Cine zice asta ? Nu este interzis nicaieri acest lucru .Chiar daca privelistea nu este deloc placuta , pe tine ca femeie sexul te face sa te simti mai bine in aceasta perioada.

De asemenea multe femei stiu ca tampoanele pot declansa socul toxic. Este o boala foarte rara si atata timp cat respecti regulile de igiena corect si iti schimbi destul de des tamponul nu ai avea de ce sa iti faci griji.

De asemenea multe din femei cred ca emotiile puternice dauneaza ,dimpotriva emotiile puternice pot duce la disparitia sangerarilor lunare.

Se spune ca menstruatia se prelungeste daca nu ai un stil de viata adecvat. Nimic din ce faci tu nu influenteaza menstruatia . Poti manca orice doresti , sa faci orice activitate nimic nu iti poate influenta menstruatia.

Este o perioada mai dificila pentru noi ,femeile dar trebuie sa retinem ca avem voie sa facem absolut tot ce dorim chiar si in timpul menstruatiei. Tot ce conteaza este ca noi sa ne simtim bine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.