Mituri legate de ingrijirea bebelusilor

, Mituri legate de ingrijirea bebelusilor

Atunci cand aduci pe lume un copil intrebi in stanga si dreapta despre anumite lucruri. Te intereseaza atat sfaturile de la bunici, parinti cat si cele a pesoanelor din jurul tau. Trebuie insa sa stii ca nu tot ce se spune este chiar adevarat.

In continuare voi prezenta doar o parte din miturile care circula in jurul oamenilor.

Se spune ca copilul trebuie sa aiba un program strict de hrana. Este recomandat sa hranesti copilul atunci cand ii este foame si nu sa il fortezi . Daca ii faci un program prea strict ii poti afecta metabolismul micutului tau.

Un alt mit celebru este acela ca bebelusii trebuie imbaiati zilnic. Bebelusii nu transpira la fel de mult ca si adultii. Este recomandat ca baita sa fie facut o data la 2-3 zile.

De asemenea se spune ca muzica simfonica ii va creste IQ-ul. Nu exista nicio legatura cu asa ceva, muzica intradevar ne creeaza o stare de bine dar nu ne mareste inteligenta in niciun caz.

Se spune ca premergatorul ii ajuta pe bebelusi sa mearga mai devreme. Multi considera ca premergatorul ii face sa devina mai puturosi si nu neaparat sa invete mai repede sa mearga.

Un alt mit este si acela ca bebelusul doarme mai bine intr-o camera linistita si intunecata. Este mai bine sa doarma intr-o camera putin luminoasa chiar si cu zgomot pentru a invata pe viitor sa adoarme in diferite situatii. Nu mereu va adormi acasa asa ca e bine din timp sa il inveti cu zgomotul din jurul lui.

Un alt mit este si acela ca trebuie sa culci copilul pe burta. Este recomandat sa doarma pe spate. Specialistii considera ca bebelusii sunt in pericol atunci cand dorm pe burta.

De asmenea se mai spune ca daca bebelusul are febra este recomandat sa ii faci frectie cu spirt. Spirtul nu ii alunga deloc febra ci din contra e posibil ca alcoolul sa patrunda in pielea sensibila a bebelusului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.