Mituri despre miscare si fitness

, Mituri despre miscare si fitness

Uneori primim sfaturi privind exercitiile fizice, sfaturi ce pot parea stupide sau amuzante. Cei ce sunt ignoranti cu privire la exercitiul fizic cad prada de cele mai multe ori acestor mituri. Cei care au cunostinte cat de cat sunt doar amuzati de acestea. Exista unii ce considera ca dimineata este momentul cel mai potrivit pentru miscare. De ce nu ar fi si seara? Sa vedem in continuare cateva astfel de mituri ce si-au facut aparitia pe parcursul anilor.

1. Vei pune de doua ori mai multe kilograme decat ai pune in mod normal, daca te opresti din exercitii fizice si miscare. Un astfel de sfat ajunge sa indeparteze din start persoana de la ideea de a face miscare. Singura problema care apare de fapt este ca prin incetarea exercitiilor fizice continuam sa mancam la fel de mult, iar caloriile consumate nu mai sunt arse la fel de eficient. Prin urmare se creste in greutate.

2. Daca nu ai febra musculara a doua zi, inseamna ca nu te-ai antrenat suficient.
Simti intr-adevar ca te-ai antrenat cand ai febra musculara, insa aceasta nu este neaparat sa apara, chiar daca antrenamentul a fost unul intens. Treptat, corpul se obisnuieste cu rutina exercitiilor si febra musculara nu isi mai face aparitia.

3. Abdomenele te ajuta sa scapi de grasimea de pe burta.
Nu neaparat! Abdomenele iti intaresc, intr-adevar, musculatura abdomenului, insa solutia optima pentru scaparea de grasime sunt de fapt exercitiile cardio.

4. Cel mai bun moment pentru exercitii este dimineata. Acest mit probabil ca a fost inventat de persoane lenese. Nu exista nici o diferenta, fie ca te antrenezi dimineata sau seara, tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti alegi tu momentul si sa perseverezi, sa mentii rutina exercitiilor pentru a putea avea rezultate.

5. Antrenamentele facute acasa nu vor avea aceleasi rezultate comparativ cu cele obtinute cand mergi la sala. Fals! Chiar daca la sala ai diverse echipamente pe care acasa nu le ai, poti obtine rezultate bune si antrenandu-te acasa. Trebuie doar sa mentii antrenamentele, sa nu cazi prada lenii, pentru ca nu vei mai ajunge sa obtii rezultatele si acea forma a corpului pe care ti le-ai propus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.