Mituri despre cursurile online

, Mituri despre cursurile online

Cat timp ai un computer sau un laptop si o conexiune la internet, cursurile online iti ofera flexibilitate maxima, acces oricand la materialul de curs, comunicare cu instructorii si profesorii, discutii de grup si de asemenea ocazia de a trimite proiectele realizate si temele de oriunde din lume. Spre deosebire de invatamantul traditional, nu trebuie sa fii prezent fizic in sala de clasa.

Exista cateva mituri legate de invatamantul si cursurile online, enumerate in continuare si demontate fiecare in parte.

Cursurile online sunt mai usoare, sunt potrivite pentru oricine. Ei bine, nu chiar. Cursurile online sunt la fel de dificile si pline de provocar ca si cursurile normale oferite de scoli si facultati. Invatamantul online este chiar mai riguros, se asteapta ca studentul sa ramana auto-motivat si ambitios tot timpul. Desi ofera flexibilitate cand vine vorba de durata sau perioada de studiu, sunt recomandate doar pentru cei dedicati.

Cursantii pot foarte usor sa triseze la cursurile online. Institutiile si facultatile ce ofera aceasta alternativa educationala au acces la unelte si tehnologii ce pot descifra si afla daca un student triseaza, copiaza sau nu.

Cursurile online si proiectele pot fi finalizate dupa propriul ritm al fiecaruia. Acest mit este doar in parte adevarat, intrucat nu exista o impunere a momentului in care se fac studiile, zi sau noapte, insa exista totusi termene limita, date de examinare si asa mai departe, exact ca si in cazul cursurilor traditionale.

Invatamantul online izoleaza studentul. Un cursant online nu este niciodata izolat, invatamantul online duce interactiunea la un alt nivel, cu ajutorul comunitatilor de studenti, forumurilor de discutii si bibliotecilor online. Aceste portaluri angajeaza studentii in dezbateri si discutii care sunt la fel de fructuoase ca si discutiile din salile de curs obisnuite.

Boom-ul tehnologic a schimbat si sectorul educational, invatamantul online oferind la fel de multe oportunitati precum si cursurile normale in campusuri. Odata cu cresterea lor in popularitate, cursurile online sunt cu siguranta urmatorul nivel in educatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.