Mai putin cunoscute, dar extraordinare

, Mai putin cunoscute, dar extraordinare

O serie de taramuri de vis, foarte frumoase, speciale si bine ingrijite, iti pot sta la dispozitie atunci cand vrei sa te eliberezi din cotidian si sa te introduci intr-o lume in care totul pare atat de pasnic, de linistit, de fara griji, exact ceea ce iti doresti mai mult pentru starea ta de bine.

Chiar daca unele locuri de pe acest pamant sunt mai putin cunoscute, asta nu inseamna ca sunt plictisitoare, mai putin speciale sau ca nu merita a fi vizitate si apreciate la adevarata valoare. De fapt, este chiar invers. Ceea ce este mai ascuns ochiului si mai putin conoscut este mai aprceiat, unic si cu o valoare de atractie mai mare, dar mai bine ingrijit si special.

Unele dintre aceste taramuri de vis nu sunt foarte departe de plaiurile natale si chiar daca vei face un efort mai mare pana la a iesi din Romania, cu infrastructura noastra, in afara tarii iti va fi mult mai usor sa ajungi la destinatia finala de vacanta care sa iti dea o adevarata stare de bine, de relaxare si de mai bine in general.

In Egerszalok de exemplu, un sat din Ungaria, este foarte frumos si foarte indicat sa mergi, mai ales daca vrei sa vezi ceva la fel de special ca in cadrul statiunii Pamukkale din Turcia. Aici, atractiile principale sunt reprezentate de catre izvoarele termale care tasnesc din adancuri, dar si de dealul de calcar sub forma dantelata, exact ca si in cazul statiunii Pamukkale, doar ca extinse pe o suprafata mai mica de teren si albe, spre deosebire de portiunile din Turcia, care sunt de un albastru sau turcoaz electric.

Un alt loc de poveste care seamana intrucatva cu plaiurile noastre mioritice, mai ales din cadrul regiunilor de munte, este Wengen, o localitate din centrul Elvetiei. Acum, pe buna dreptate, ai putea sa te astepti la altceva de la Elvetia, de la muntii sai si peisajele sale perfecte?