Lucruri pe care nu le stiai despre unghii: mit si realitate

, Lucruri pe care nu le stiai despre unghii: mit si realitate

Aspectul fizic este important din toata punctele de vedere. Aici intra si ingrijirea prin igiena mainilor si unghiilor atat pentru aspectul frumos, cat si pentru sanatatea lor.  Atunci cand vine vorba de ingrijirea unghiilor, informatiile aflate pe internet pot fi inselatoare. Asa ca ai grija in ce surse te increzi, deoarece foarte putine sunt adevarate cand vine vorba de schimbarea culorii, aparitia de pete albe pe suprafata lor, folosirea de pila unghii afecteaza si multe altele.

Iti prezint mai jos o lista cu top lucruri pe care nu le stiai despre unghii:

  1. Aparitia de pete albe pe suprafata unghiilor

Se spune ca aparitia de punctulete si pete pe suprafata unghiilor este cauzata de anumite deficiente de calciu sau de alte dezechilibre ale cantitatii de vitamine si minerale din organism. Insa ele apar atunci cand suprata unghiilor este lovita sau in urma traumatismelor provocate in timp asupra placii unghiilor.

  1. Unghiile la barbatilor cresc mai repede decat la femei

Acesta este un mit deoarece singurul caz in care se observa o accelerare a ritmului de crestere la unghii este in cazul disfunctiilor hormonale provocate in timpul sarcinii. Probabil se spune acest lucru cum ca la barbati ar creste mai repede unghiile pentru ca femeile stau toata ziua si le acorda atentie si au impresia doar ca unghiile lor cresc greu.

  1. Unghiile sunt facute din acelasi material cu parul

Alt mit care umbla pe internet, este imposibil ca un lucru ce arata total diferit si ca aspect si ca forma si ca structura si ca functie sa fie facut din acelasi material. Multi publicatori au fost pacaliti de faptul ca unghiile sunt alcatuite din keratina. Insa keratina este o componenta a diferitelor tipuri de uleiuri si substante ce se gasesc in alimente naturale bogate, de altfel in macronutrienti, vitamine si minerale. Printre macronutrientii se gasesc si proteinele, abia in clasa proteinelor se gaseste aceast keratina.

Asa cum noi ne hranim cand ne este foame, dupa ce ne-am satisfacut senzatia corpul isi alimenteaza fiecare organ fie el muschi, inima, par sau unghii – cu ajutorul keratinei si a altor substante minerale si vitamine ce ofera substantele necesare pentru ca ele sa se mentina sanatoase si puternice. Orice deficit de vitamina sau substanta care intr-adevar creeaza probleme la nivelul unghiilor prin diferite afectiuni grave este cauzat de carentele sau chiar toxicitatea produsa de o substanta.

  1. Folosirea de pila unghii afecteaza structura unghiei tale

Fiecare ustensila a fost creata pentru intrebuintarea ei. Nu este rau sa folosesti o pila unghii pentru a finisa marginile ei dupa ce ti le-ai taiat cu o unghiera. Rau este atunci cand iti pilesti unghiile pe suprafata lor si iei din substratul natural care are rolul lui. Persoanele care risca sa isi afecteze unghiile sunt cele care isi pun des unghii cu gel sau cu diferite tipuri de structuri complexe, fiind necesara folosirea de pila unghii pentru a indeparta unghiile false si bineinteles a le schimba cu o noua pereche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.