Locuri istorice amenintare

, Locuri istorice amenintare

Oricine a facut biologie in liceu stie despre Charles Darwin si felul in care acesta a fost inspirat pentru a-si demonstra teoria evolutiei in timp ce studia viata animalelor salbatice de pe intinsul Insulelor Galapagos.

 

Insulele Galapagos

Aproape 9,000 de specii, multe dintre care nu pot fi gasite oriunde altundeva in lumea intreaga. numesc aceste insule casa lor, sau mai bine zis habitatul lor natural. Oricum, viata salbatica care face zona Galapagos atat de unica se afla sub o amenintare serioasa.

Odata ce numarul munctitorilor imigranti si a turistilor a crescut, cu mai mult de 12% in fiecare an, a crescut si numarul speciilor de animale invazive. Caprele si porcii mananca din hrana cu care trebuie sa supravietuiasca speciile native acestor locuri, iar pradatorii, cum ar fi sobolanii, se pun in calea tuturor fiintelor mici si slabe.

De peste mii de ani, nu existau pradatori in aceste zone, iar evolutia progreseaza prea incet ca aceste animale sa mai poata tine pasul cu schimbarile din zilele naostre si cu amenintarile care sunt la tot pasul.

Situl arheologic Chersonesos

Cu toate ca este localizat in moderna Ucraina, la sud-vest de Peninsula Crimea, Chersonesos este de fapt un sit antic grec, fondat intre anii 300 si 200 inaintea erei noastre. Oricum, la fel ca si Ucraina zilelor noastre, nu a fost niciodata o zona prea pasnica.

Cu toate ca a fost una dintre putinele societati democratice ale acelei vremi, inregistrarile istorice arata ca acest oras a fost in permanent razboi cu populatia Scitiana si cu Imperiul Roman. Pana la urma, aceasta zona si-a pierdut independenta.

In secolul al cincilea, majoritatea cladirilor si templelor grecesti au fost distruse odata ce crestinatatea a devenit religia dominanta. Oricum, nici chiar faptul ca a devenit o parte a Imperiului Bizantin nu a fost suficient pentru a salva societatea, de vreme ce triburile nomade au luat cu asalt si ars locul la 8 secole mai tarziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.