Jucatorii PC pot distribui experienta pe Steam oricui

, Jucatorii PC pot distribui experienta pe Steam oricui

Compania Valve a activat posibilitatea de transmisie denumita Steam Broadcasting, lucru ce permite milioanelor de utilizatori PC sa emita gameplay-ul catre alti prieteni fara ca acestia sa fie nevoiti sa downloadeze software aditional.

Este o modalitate foarte simpla de a oferi si altui utilizator imaginile de pe propriul ecran. Un simplu click pe butonul “watch game” de pe profilul unui jucator rezolva aceasta problema, apare o mica fereastra, ca una de chat, care arata ce se intampla in jocul/meciul respectiv.

Transmiterea jocului este facilitata si de faptul ca setarile de confidentialitate permit restrictionarea vizibilitatii. Poti permite oricui sa vada cum joci, sau poti sa faci acest lucru vizibil doar pentru cei din lista ta de prieteni.

Aceasta facilitate era inainte disponibila doar clientilor Steam in versiune beta, de test. A fost etichetata ca si beta, insa dupa ultimele update-uri este versiunea completa disponibila pentru fiecare utilizator in parte.

Cu toate acestea, posibilitatea de emitere a transmisiei jocului catre alti utilizatori este disponibila doar pentru utilizatorii de Windows. Pentru moment, utilizatorii de Mac sau Linux pot doar sa vizioneze, insa nu pot emite si ei pe cont propriu transmisii catre alti utilizatori.

O alta platforma ce permite broadcast in acest fel este si Twitch, care a cunoscut o perioada foarte profitabila: la sfarsitul anului 2014 avea un numar de peste 60 milioane utilizatori. Cu toate acestea, Steam prin introducerea sistemului de broadcast ar putea chiar sa depaseasca Twitch, avand peste 3500 de titluri de jocuri disponibile si un numar de peste 100 milioane utilizatori activi, la nivelul lunii septembrie 2014. Ramane de vazut cum va evolua situatia, este insa o modificare pozitiva a platformei de gaming ce aduce o experienta noua utilizatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.