Intrebari fara un raspuns exact

, Intrebari fara un raspuns exact

Adeseori atunci cand suntem pe cale sa adormim, traim un fel de senzatie de cadere in gol, care cauzeaza un tic de somn, atunci cand ne trezim brusc si fara sa stim ce s-a intamplat. Ni se intampla aproape tuturor, iar senzatia este cunoscuta ca un tic involuntar ce ni se intampla de obicei atunci cand suntem prea obositi.

De ce ne trezim brusc uneori?

Se poate produce cateodata atunci cand inclinam scaunul pe care stam prea mult-cumva este acel sentiment de constientizare a unei posibile caderi, si atunci te trezesti deodata din somn. Nu avem o idee foarte clara legata de ceea ce provoaca acest tip de tic involuntar sau la ce ne este de folos acesta, insa stiinta vine cu cateva teorii interesante.

O ipoteza sugereaza ideea ca trupurile noastre a dezvoltat acest mecanism atunci cand obisnuiam sa dormim prin copaci sau undeva deasupra pamantului, si era destinat sa ne ajute sa prevenim o cadere. Insa nu exista dovezi care sa demonstreze acest lucru, iar oamenii au folosit foarte rar copaci sau stanci amenintatoare pe post de habitat sau de loc de dormit.

Alte teorii despre acest fenomen sugereaza faptul ca asta se intampla din cauza incetinirii proceselor corpului atunci cand adormim, insa inca o data, nu exista studii stiintifice care sa sprijine aceasta idee de asemenea.

Cum functioneaza mai exact magnetii?

Magnetismul este un fenomen des observat in universul nostru, insa o grmada de lucruri legate de acesta au ramas inca nedeslusite. De exemplu, de ce particulele incarcate cu electricitate creaza un camp magnetic suficient de puternic pentru a muta in mod fizic lucruri in alta parte?

Si atunci cand acest lucru se intampla, de ce anume acestea se aliniaza in functie de cei doi poli, nord sau sud? Explicatiile si raspunsurile se intinde de la “este doar unul dintre acele lucruri” si pana la miscarea particulelor la nivelul cunatic, iar MIT are chiar si un intreg laborator care este dedicat cercetarii a nimic altceva decat magnetismul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.