Ghid pentru confort – cum alegi termostatul ambiental potrivit

, Ghid pentru confort – cum alegi termostatul ambiental potrivit

Confortul resimtit in propria locuinta merita oricate investitii, intrucat acel loc pe care il numesti „acasa” trebuie sa fie exact pe gustul tau. Daca tot vorbim despre confort, un rol important in toata ecuatia il are confortul termic. Vrei un ambient placut? Vrei o temperatura mentinuta in mod constant la acel nivel pe care ti-l doresti? Termostatul ambiental este raspunsul potrivit pentru tine – desigur trebuie sa ai si o solutie individuala de incalzire (centrala termica).

Ce este termostatul ambiental?

Este vorba de un dispozitiv de dimensiuni reduse, care ajuta totusi foarte mult. Practic, iti permite sa te bucuri oricand, indiferent de temperaturile de afara, de un ambient placut. De cate functii va putea indeplini si cat de mult control iti va oferi depinde doar de tine – iti ofer totusi o recomandare, constand intr-un termostat Salus iT 600.

Criterii de selectie in alegerea termostatului

Clasic sau modern? Aceasta e intrebarea la care va trebui sa gasesti raspuns, in functie de cei care vor utiliza termostatul mai des. Daca este vorba de persoane care nu sunt tocmai familiarizate cu noile tehnologii si cu dispozitivele inteligente, cel mai probabil un termostat clasic este alegerea indicata. Cu o gradatie in trepte, de obicei dispuse in jurul unui buton rotativ, acestea sunt usor de utilizat.

Intr-o varianta mai moderna, termostatele ambientale cu afisaj digital si functii smart sunt destinate caselor inteligente si unei clase de utilizatori care pun accent pe confortul oferit de tot felul de gadget-uri. In aceasta categorie se incadreaza si acel termostat Salus iT 600 mentionat anterior.

Termostat cu fir sau termostat wireless? Din nou tine strict de preferintele tale, insa recomandarea mea este sa alegi un termostat ambiental wireless, pe care sa il poti controla prin intermediul unei aplicatii dedicate si a unei conexiuni la internet. Nimic nu poate fi mai comod decat sa reglezi simplu si usor temperatura de pe smartphone, fie cand esti acasa, fie cand revii dintr-o deplasare si vrei sa te astepte un mediu cat mai placut in locuinta.

Cu cat mai multe functii, cu atat mai bine

Daca tot v-am recomandat Salus iT 600, trebuie sa va vorbesc putin si despre functiile sale.

In functie de cat de complex iti doresti sa fie sistemul, poti sa achizitionezi senzori suplimentari care sa iti indice eventualele pierderi de caldura (atunci cand ai usi sau ferestre deschise). De asemenea, un sistem inteligent va detecta proximitatea ta fata de locuinta si te va avertiza sa setezi modul vacanta daca te indepartezi prea mult. Functia de memorare a setarilor este de asemenea foarte utila – nu ti-ai dori ca programul zilnic pe care l-ai personalizat complet sa fie pierdut la prima pana de curent.

Prin urmare, cauta ca termostatul ales sa aiba cat mai multe asemenea facilitati. Cel mai important este insa sa nu te zgarcesti. La urma urmei, investesti in confortul tau si mai trebuie sa stii un lucru: prin controlul deplin al consumului si temperaturilor din casa vei ajunge sa economisesti, amortizand in cele din urma investitia in termostat.

Pentru mai multe informatii despre iT 600 si alte termostate de la Salus, va recomand www.saluscontrols.ro. Acolo veti gasi explicatii complete si veti putea alege solutia potrivita pentru propria locuinta, in functie de preferinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.