Experimenteaza lucruri minunate

, Experimenteaza lucruri minunate

Exista o cale mai buna de a proteja padurea Amazonului decat a trimite vreun cec unor organizatii caritabile “verzi”. Mergi acolo in persoana. Alatura-te unei expeditii stiintifice timp de o saptamana pentru a asista la eforturile cercetatorilor in cea mai biodiversificata jungla a lumii.

Earthwatch Institute organizeaza calatorii cu vaporul in nordul Peru, unde biologii incearca de ceva vreme sa supravegheze populatia de delfini roz de rau, a maimutelor paianjen, a marmotelor, a maimutelor macau, a tucanilor si a toata fauna exotica de acolo.

Iti vei petrece timpul lucrand alaturi de echipa de cercetare pe apa si in saturile din zona, si participand la serile organizate la barul din partea din fata a barcii. Vei vedea lucruri pe care nu ti le-ai imaginat pana acum, si vei putea face o diferenta legat de protejarea planetei de la distanta si de la fata locului.

O saptamana de mers cu canoele pe Allagash River reprezinta o expeditie clasica in salbaticie inca de cand Thoreau a facut-o in 1846, 1853 si 1857 pentru documentare legata de cartea sa “The Maine Woods”. O buna parte de 100 de mile care se intinde la nordul statului este inca salbatica si deci protejata.

Incepe de la Chamberlain Lake, trece prin paduri subtiri de pini, se grabeste pe o distanta de 9 mile pe Class II, si apoi iese la iveala in Allagash Village. Ritmul raului si sunetul padurii iti va trezi simturile. 

Sportul care este un fel de hibrid al surfing-ului, skateboarding-ului, snowboarding-ului si a kiting-ului, sipune de un inceput de invatare destul de abrupt, insa incepatorii incep in mod normal aceste acticitati desfasurate pe apa in trei zile. Si daca totusi prinzi o zi cu vant, poti oricand sa inveti sa vaslesti ca un profesionist.

Cel de-al doilea mare recif de corali din lume, de pe coasta Belize, descopera atat de multa viata marina incat oamenii de stiinta au identificat doar o parte din speciile care traiesc aici. Aici este casa a celei mai mari populatii de mamifere marine “manatee” vest indiene din lume, a 500 si mai mult de specii de pesti, a 65 de tipuri de corali si a unui amestec de rechini, broaste testoase si pasari.

Aici se afla un ecosistem atat de divers incat a fost numit World Heritage Site si nici nu va trebui sa faci scufundari pentru a-i putea aprecia splendoarea. Ia cu tine doar o masca si un tub pentru respirat sub apa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.