Este fericirea intr-adevar o optiune?

, Este fericirea intr-adevar o optiune?

Cu totii ne dorim sa fim fericiti, insa majoritatea tindem sa asteptam ca fericirea sa ne apara in cale decat sa facem acel pas inainte pentru a putea ajunge mai rapid la ea.

Multe persoane considera ca fericirea nu e ceva pentru care cineva poate sa opteze si ca se face simtita doar pentru cei suficient de norocosi, care au acumulat o karma buna in trecut. Privesc pur si simplu la persoanele fericite, la zambetele pe care le au, la toate lucrurile bune pe care viata le scoate in cale si se gandesc cum ar fi sa poata fi si ei la fel de norocosi.

Este cert faptul ca e foarte posibil pentru orice persoana sa isi imbunatateasca starea de spirit si starea de bine doar incercand sa fie mai fericit. Daca ti se pare pur si simplu imposibil sa treci intr-o atitudine pozitiva, mai gandeste-te o data. Cu cat te vei simti mai fericit, cu atat mai fericit tinzi sa devii, iar aceasta se va reflecta asupra intregii tale vieti, se va reflecta asupra succesului pe care il ai in orice aspect al vietii.

Esti femeie, esti casnica si ai responsabilitatea ingrijirii copiilor si a casei, asadar rareori ai timp sa te relaxezi. De aceea cand te suna prietenii adesea ii refuzi pentru ca ai foarte multa treaba de facut, sau copiii sunt prea mici ca sa ii poti lasa singuri. Apoi te gandesti ca nu ai noroc pe lume, ca nu mai poti iesi si iti pare rau pentru tine, te simti deprimata.

Esti un angajat ce lucreaza din greu si rareori are timp pentru familie sau prieteni datorita muncii. Ai vrea sa ai mai mult timp pentru a putea sa-l petreci alaturi de cei dragi insa munca este prioritara.

In ambele cazuri nu aceasta este solutia de a fi fericit. Casnica, daca vrea intr-adevar sa se simta mai bine, lasa copiii in grija bunicilor sau apropiatilor, amana toate treburile si iese in oras. La fel si angajatul ce munceste din greu poate gasi o modalitate prin care sa isi petreaca mai mult timp cu familia sau cu prietenii. Exemplele pot fi nenumarate, ideea de baza este ca poti sa alegi sa fii fericit. Gasesti bucurie si multumire in orice lucru marunt din viata, dar si in poveri si responsabilitati. Totul este doar sa vrei, pentru ca fericirea este o optiune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.