Eficientizeaza consumul incalzirii prin pardoseala cu un termostat inteligent

, Eficientizeaza consumul incalzirii prin pardoseala cu un termostat inteligent

Fiecare cauta sa asigure cele mai bune conditii de confort familiei sale, chiar daca asta poate presupune cheltuieli mai mari la intretinere. Depinde de pretentiile pe care le are fiecare, de nivelul la care doreste sa il resimta in locuinta proprie. Intrucat exista o multime de solutii pentru incalzirea locuintei, in cadrul acestui articol imi voi indrepta atentia asupra acelei ce se realizeaza prin pardoseala. O metoda de altfel populara in tara la noi, este preferata nu numai pentru rezultatele satisfacatoare pe care le ofera, dar si pentru ca este mai practica si nu ocupa spatiul din locuinta.

Ca orice sistem de incalzire insa, vine la pachet cu anumite dezavantaje. Astfel, cateodata nu este suficient ca montajul sa fie realizat corespunzator. Solutii suplimentare sunt de preferat pentru un consum rentabil si rezultate optime. In acest sens, termostatele inteligente vin ca o rezolvare mai mult decat potrivita.

Care sunt avantajele termostatelor inteligente?

Un termostat pentru incalzire in pardoseala ar trebui sa fie nelipsit din locuintele celor care beneficiaza de un astfel de sistem. Inca de la prima utilizare a acestui dispozitiv se observa diferente majore in confort. Cum functioneaza si care sunt avantajele sale?

Inainte de toate, de mentionat este faptul ca permite reglarea si controlarea temperaturii din locuinta. Se gasesc pe piata atat modele cu fir, cat si wireless, fiecare cu functii si caracteristici distincte. Dupa necesitate, fiecare se poate orienta dupa un termostat care sa corespunda atat cu nevoile sale, cat si cu preferintele pe care le are.

  • Aerul din locuinta atinge temperatura optima!

Mai mult ca sigur deja fiecare proprietar a reusit sa identifice temperatura optima care ii aduce confortul termic dorit in locuinta. Problema consta de obicei in imposibilitatea de a asigura valoarea respectiva. Solutia? Ei bine, cu ajutorul unui termostat pentru incalzire in pardoseala problema este ca si rezolvata. Odata identificata valoarea minima de dorit, se fac setarile necesare pentru a mentine aerul astfel in intervalele de timp dorite. Am facut aceasta mentiune finala intrucat se gasesc termostate care permit setarea de programe. Ce inseamna asta? Daca, spre exemplu, intre orele 12 – 18 vrei sa fie mai cald, nu trebuie decat sa realizezi un astfel de program. Da, e pe atat de simplu pe cat pare.

  • Te ajuta sa faci economii la caldura

Cred ca, de fapt, asta te interesa in mod deosebit pe tine. Iata deci ca un termostat inteligent poate fi portita de salvare pe care o cauti de atat timp. Nu putini sunt cei care se plang ca au facturi prea mari la intretinere iarna, cand temperaturile sunt cele mai scazute. E de inteles – pentru a avea caldura, cresti consumul de combustibil. Daca nu esti echipat corespunzator pentru a evita pierderile, cu atat mai mult ai de platit.

Mai este si situatia in care esti nevoit sa lasi centrala pornita cand lipsesti mai mult timp de acasa. Indiferent ca este vorba de cateva ore, zile sau chiar saptamani, un termostat este de preferat pentru ca iti permite sa faci setarile cele mai convenabile in aceasta privinta. Faptul ca poti ridica temperatura inainte cu cateva ore de a te intoarce acasa mi se pare genial. Astfel esti intampinat de o locuinta calda si primitoare – tot ce iti poti dori. In plus, iti vin si facturi mai mici pentru ca deja salvezi o cantitate insemnata de caldura.

In ceea ce priveste costurile unui astfel de dispozitiv, nu ar trebui sa iti faci probleme prea mari. De obicei reusesti sa amortizezi investitia in cateva luni de la achizitionare, prin economiile insemnate realizate. Daca te intereseaza sa afli mai multe despre termostatele inteligente pentru incalzirea in pardoseala, recomand pagina saluscontrols.ro – gasesti aici oferte diverse, de calitate premium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.