Divortul parintilor si copiii

, Divortul parintilor si copiii

Exista cazuri in care conflictele pun capat la relatii de ani buni de zile si mai ales daca sunt copii la mijloc lucrurile sunt si mai grele. Daca ajungi sa nu te mai intelegi deloc cu o persoana si apar conflicte tot mai des intre voi atunci este cazul sa va despartiti. Si intradevar daca aveti copii lucrurile se complica. Dar nu poti sta intr-o relatie esuata doar de dragul copiilor.

Primul pas pe care il decideti este sa divortati. Si cel mai important lucru este nu ascundeti acest lucru copiilor. Indiferent cat de mici sunt vor intelege la un moment dat ca ceva nu este in regula. In functie de varsta copiilor discutati acesta problema. Daca sunt mai mici vorbiti la modul general fara sa detaliati prea mult, si nu mintiti.

Cel mai important este sa spuneti adevarul. Spuneti ca mami si tati pur si simplu nu se mai inteleg deloc si trebuie sa fiti separati cel putin o perioada. De asemenea spuneti ca veti sta cu amandoi ca nu este o despatire din cauza lor. Unii copii au tendinta sa se simta vinovati de aceasta decizie.

Daca aveti copii mari cu siguranta va vor intelege mai bine. Intradevar va fi greu, dar vor fi putin mai rationali. In primul rand este bine sa nu despartiti la modul urat in sensul ca este indicat sa pastrati o relatie buna. Totusi copii sunt un subiect pe care trebuie sa il discutati cat mai des. Nu trebuie sa va certati din cauza lor. La urma urmei sunteti oameni maturi si ati trecut prin atatea lucruri. Stabiliti sa faceti cu randul pentru a va petrece timpul fiecare cu copii. Amandoi aveti acelasi drepturi. Copii vor trece mai usor peste aceasta despartire mai ales daca stau cu amandoi parinti cate putin timp. Este important sa stie si ca fiecare va veti reface viata cu altcineva, pentru a nu avea nelamuriri atunci cand va fi cazul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.