Cum sa te desparti de cineva

, Cum sa te desparti de cineva

Daca intalnesti o persoana care-ti spune ca acum nu e intr-o relatie pentru ca niciuna, pur si simplu, nu a mers, fugi in directia cealalta! Doar daca nu cumva ai vrea sa fii persoana care in sfarsit ii spune ce anume e in neregula cu el/ea, caci se pare ca toti ceilalti parteneri din trecut i-au servit replica “Nu e vina ta, e vina mea”.

La un moment dat, dupa o serie de relatie, incepe sa devina evident ca ai si tu partea ta de vina, pe care fostul partener nu vrea sa o recunoasca pentru a nu te rani, pentru a nu te face sa crezi ca mai vrea sa te schimbi pentru a merge lucrurile sau doar pentru ca nu vrea drama.

Astfel, ne ascundem dupa replici precum “pur si simplu nu sunt pregatit(a) pentru o relatie”, in loc sa-i spunem verde in fata persoanei respective ce anume ne deranjeaza la el/ea. Ganditi-va cat de mult ne-ar ajuta asta in viata. Stiind din relatia precedenta unde anume X a gresit, stie la ce aspecte ale sale sau ale relatii sa lucreze acum, in loc sa faca aceleasi greseli si, cand noua relatie se termina, sa creada, din nou, ca nu a fost vina lui/ei.

La fel, cand vei intra intr-o noua relatie, persoana cu care esti probabil ca ar incerca sa schimbe lucrurile care l-au innebunit pe fostul partener de viata. Insa, daca si fostul/fosta i-a spus ca “nu e vina ta, nu sunt eu pregatit(a), noul iubit/noua iubita nu-si va da seama unde greseste, asa ca va comite din nou greseala … cu tine.

De ce nu avem curaj sa recunoastem in fata ce anume ne deranjeaza la cineva, cu tot riscul de a trece printr-o situatie neplacuta, in care eventual ti se fac si tie reprosuri? Doar pentru a evita o situatie jenanta, preferam sa ne complacem in aceleasi roluri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.