Cum sa scrii un discurs convingator

, Cum sa scrii un discurs convingator

Secretul unui discurs de succes sta in pregatire si practica. A avea sute de ochi atenti pe tine, priviri si minti care iti analizeaza fiecare cuvant poate fi destul de stresant. A redacta si a sustine un discurs convingator devine in acest fel o adevarata provocare. Trebuie sa castigi de partea ta fiecare membru al publicului.

Discursul va trebui sa urmeze un fir logic, va trebui sa prezinte informatii valabile si de asemenea trebuie sa fie convingator. Cum sa scrii un astfel de discurs? Iata in continuare cateva sfaturi.

Alege un subiect cu care sa fii familiarizat. Un subiect care sa te aprinda, care sa aiba acel ceva care sa te faca sa te ridici si sa iti spui punctul de vedere. Odata ce te-ai hotarat asupra subiectului pe care vrei sa il tratezi, poti sa incepi procesul de redactare al discursului.

Cercetarea este efectiv miezul, lucrul cel mai important cand vine vorba de un discurs convingator. Va trebui sa citesti tot ceea ce trebuie pentru a sti pe dinafara subiectul pe care il expui. Va trebui sa te documentezi, poti sa schimbi pareri si cu altcineva care considera subiectul de interes.

Convinge-te pe tine insuti. Pentru a fi convingator cand sustii un discurs, trebuie sa fii tu insuti convins de ideea pe care incerci sa o expui. Pentru a fi convins trebuie sa treci prin toate stagiile, sa fii initial sceptic pentru ca mai apoi prin argumente sa treci peste dubiile formate, la fel vei reusi si in momentul in care vei sustine discursul in fata unui public.

Exerseaza si iarasi exerseaza. A sustine un discurs necesita multa practica, necesita incredere in sine. Poti sa sustii discursul in fata unei oglinzi pentru a-ti face o idee despre cum apare prezentat, pentru a putea face imbunatatiri si modificari.

Cand esti tu insuti convins de puterea argumentelor si de logica discursului, nu mai exista motiv pentru care publicul sa nu creada si el, sa nu fie convins de parerea ta. Cerceteaza, redacteaza si exerseaza discursul, adauga elemente umoristice daca este loc si pentru asta. A reusi in expunerea unui discurs convingator nu este greu, poate fi facut acest lucru de oricine este dispus sa munceasca putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.