Cum sa pastrezi aprinsa scanteia in casatoria ta

, Cum sa pastrezi aprinsa scanteia in casatoria ta

Cuplurile casatorite trebuie sa faca fata unui adevarat stigmat din partea oamenilor singuri si din partea restului de cupluri casatorite din toata lumea, in aceeasi masura. Ni se spune ca odata ce te casatoresti, vei incepe sa te plictisesti de partenerul de viata, va veti certa din ce in ce mai des si va veti dori sa fiti din nou tineri si singuri. Insa aceste vorbe nu constituie decat un stereotip, iar casatoria ta nu trebuie sa fie deloc asa.

Nu ramaneti blocati in fata televizorului

Poate parea destul de simplu pentru amandoi ca atunci cand va intoarceti acasa de la munca, sa va lasati prinsi de televizor si sa va uitati la seriale si alte emisiuni difuzate la acele ore pana cand veti adormi, insa aceasta lipsa de interactiune este foarte daunatoare pentru relatia voastra.

Nu ma intelegeti gresit, o noapte in care sa va uitati la filme in doi din cand in cand este grozava, insa asta nu inseamna ca interactionati unul cu celalalt, iar asta poate dauna relatiei. In loc de a lenevi in fata televizorului, mai bine iesiti la o plimbare impreuna sau mai bine gatiti o masa impreuna. Orice alta activitate in doi este mai buna decat a viziona in tacere niste programe la TV pana cand adormiti.

Fiti activi si spontani

Rutina este buna pentru munca si pentru activitatile casnice zilnice, insa prea multa rutina in casnicia ta poate duce la stari de plictiseala destul de repede. Studiile arata ca plictiseala pe timpul casatoriei duce la o stare de nemultumire profunda semnificativa  chiar si dupa 16 ani de relatie.

Fii spontan in felul in care iti traiesti viata zi cu zi, chiar daca nu este vorba decat de lucruri marunte ca a lua masa undeva in oras sau amanarea rufelor de spalat. Cateva decizii ca cele de mai sus sunt cateodata tot ce ai nevoie pentru a evada din monotonia vietii de zi cu zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.