Cum sa faci sa nu-ti mai pese ce cred altii despre tine

, Cum sa faci sa nu-ti mai pese ce cred altii despre tine

Fiecare dintre noi suntem la un moment dat deranjati si raniti de parerea altora despre propria persoana, si aceasta doar din cauza ca acordam prea multa importanta acestor pareri. De multe ori avem tendinta sa ne gandim prea mult si sa facem presupuneri despre ceea ce gandesc altii despre noi. Aceasta ne deranjeaza din punct de vedere emotional. Daca iti doresti sa treci peste aceste emotii, trebuie sa urmezi cateva sfaturi enumerate in continuare.

Foarte important este a renunta la a presupune ca celelalte persoane au o parere negativa despre tine. In medie, creierul uman produce aproape 70.000 ganduri in fiecare zi. Probabilitatea ca altii sa lase orice altceva si sa-si petreaca timpul judecandu-te este foarte redusa.

Adesea gandim prea mult, deoarece ne temem de consecinte prea mult, si ajungem sa presupunem ce gandesc altii despre noi. Avem acea frica legat de ce se va intampla daca cineva ne vorbeste de rau. De exemplu, te simti presat si stresat daca un coleg la serviciu te vorbeste de rau, poti crede ca si seful isi va forma o parere proasta despre tine. In astfel de cazuri, fa-ti in minte cel mai rau scenariu posibil. Odata ce ai acceptat acest scenariu, vei gasi puterea de a nu mai fi afectat de parerile altora despre tine. Te va ajuta de asemenea sa adopti actiuni constructive in loc sa iti fie frica de situatie.

Nu mai cauta tot timpul aprobare si recunoastere. Nu mai intreba tot timpul pe altii “E bine ce am facut?”, “Crezi ca ideea mea e buna?” etc. Exista multe persoane in aceasta lume carora pur si simplu le face placere sa ii demoralizeze pe altii, si astfel vei obtine exact efectul invers celui de incurajare.

Ceea ce trebuie sa stii este ca perceptia persoanelor este in continua schimbare. Te va ajuta daca nu iti pasa pur si simplu despre ceea ce cred, nu trebuie sa fii pesimist si negativist si va trebui sa ai mai multa incredere in tine si in instinctele tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.