Cum percepem cicatricile

, Cum percepem cicatricile

Sa zicem ca nu esti doar un barbat, dar un barbat adevarat. Ai avut o viata dura, batai, cutite, tot ce suna a pericol pentru majoritatea, pentru tine a fost doar viata. Sau poate doar ai avut un accident care ti-a lasat o cicatrice, iar acum esti ingrijorat ca nu te vor mai gasi femeile atractiv. Nu-ti fa griji: femeile gasesc barbatii cu cicatrici ca fiind foarte atractivi. Vestea proasta este ca, daca iti cauti “aleasa”, femeile percep barbatii cu cicatrici ca fiind dornici de aventuri, fiind mai putin inclinate sa se aseze “la casa lor” cu ei.

Daca esti femeie si crezi ca va avea exact efectul opus, iar barbatii nu vor vrea sa aiba de-a face cu tine, pentru ca niciun barbat nu va iubi o femeie cu urme, va inselati: pentru ei nu conteaza. Cel putin, conform oamenilor de stiinta.

S-a realizat un studiu care arata ca femeile aleg barbatii cu cicatrici post-trauma ca fiind mai atractivi decat barbatii fara asemenea urme, iar raspunsul se pare ca se afla in evolutie. Un barbat cu cicatrici pe fata este vazut ca fiind un supravietuitor al unor lupte dificile corp la corp, posibil cu un tigru cu colti sabie. Asta, pe vremuri, insemna ca progeniturile lor ar avea o sansa mai mare de supravietuire daca ar fi dat nas in nas cu un animal care i-ar fi pus in pericol.

Interesul femeilor pentru acesti barbati este pe termen scurt, insa; desi le plac acest tip de barbati pentru aventuri, cand vine vorba de o relatie serioasa de lunga durata cu care vor creste copii, femeile tind sa aleaga barbati mai “feminini”, sa zicem.

Interesant este faptul ca nu s-a gasit o preferinta a barbatilor pentru femeile cu sau fara cicatrici; ambele grupuri au fost considerate la fel de atractive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.