Cum finalizezi o vanzare

, Cum finalizezi o vanzare

In orice domeniu ce tine de afaceri, regula de baza este “clientul nostru, stapanul nostru”. Absolut corect, intrucat fara clienti nici o afacere nu ar putea rezista pe piata, nici un produs nu ar fi apreciat. A castiga un client nu e un lucru foarte dificil, este mai greu sa fidelizezi si sa retii clientul. Cu diversitatea optiunilor pe care le are un client acum, strategiile de marketing sunt axate in principal pe aceasta fidelizare a clientului. Cum poate fi facut acest lucru? Cum finalizezi vanzarea si fidelizezi clientul? Iata in continuare cateva sfaturi.

  • Creaza o legatura cu clientul, chiar daca aceasta legatura are ca scop doar tranzactia. Amabilitatea si discutiile prietenoase sunt intotdeauna benefice, il vor face sa se simta confortabil si in siguranta.
  • Identifica nevoia clientului – regula de baza in vanzari. Nu iti doresti un client nemultumit, de aceea trebuie sa stii exact ce isi doreste.
  • Limbajul corporal al clientului si expresiile sale faciale sunt indicatori care iti arata ceea ce se petrece in mintea sa. Fii atent la aceste semne care iti ofera indicii despre faptul daca este inclinat sa incheie tranzactia sau nu.
  • Odata ce ai inteles ce indica semnele limbajului nonverbal ale clientului, in special daca arata interes fata de un produs sau serviciu anume, nu mai pierde timpul si finalizeaza vanzarea.

Nu uita sa planifici atent totul inainte de a suna sau a te intalni cu clientul, fii amabil, explica si da detalii despre produs si in cele din urma finalizeaza comanda, cum s-ar spune bate palma. Aceste sfaturi te vor ajuta in orice situatie, fie ca e vorba de a convinge un client sa iti cumpere produsul, fie ca incerci sa convingi pe cineva de un anume lucru. Respecta clientul si trateaza-l bine pentru a primi un raspuns pozitiv din partea sa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.