Cum combatem neurastenia(epuizarea totala)

Traim intr-o lume in care rapiditatea e teremenul de baza, insa nu e sanatos deloc pentru fizicul si psihicul tau. O activitate profesionala ce se incheia odata cu programul de munca, acum a devenit o activitate pentru intreaga zi, sefii cerand angajatilor sa lucreze peste program. Activitatea profesionala ar trebui sa constituie un aspect placut, pe langa faptul ca ar trebui sa fie si banos, insa in zilele noastre munca devine mai mult o povara psihica.

Tot mai des auzim oameni plangandu-se de diferite probleme si afectiuni cauzate de munca prea multa. De la un auz deficitar, vertijuri, anxietate si pana la stari de insomnie, toate aceste neplaceri sunt create de locul de munca iar angajatii nu devin altceva decat niste oameni instoviti. De aici, de la epuizare si pana la depresie nu mai este deci foarte mult, asadar trebuie avuta mare grija in acest sens.

Sfaturi bune pentru o munca eficienta si pentru o stabilitate emotionala buna in cadrul programului de lucru ar fi respectarea dupa-amiezei libere dupa programul de munca, evitarea pe cat se poate a stresului, repartizarea sarcinilor si impartirea acestora cu alti colegi la fel de competenti pe domeniul vostru de activitate, si de asemenea un alt sfat bun ar fi sa-ti asiguri momentele de relaxare pe cat se poate de bine si de des.

In primul rand, ar trebui stabilite prioritatile pe ziua respectiva de munca, dar si acasa cand ajungeti. In acest fel, avand totul planificat si stabilit, va va veni mult mai usor sa treceti cu brio peste o zi care la inceput pare sa promita multa munca si stres.

In al doilea rand, planificarea pauzelor este la fel de importanta ca si indeplinirea sarcinilor, pentru ca fara o minte oxigenata, care sa gandeasca la rece si sa fie relaxata, nu poti face nimic pe timpul unei zile de munca. Luati-va pauzele atunci cand le aveti si nu treceti peste una dintre ele doar pentru a va mai alibera din sarcinile multe pe ziua respectiva. Faceti in asa fel incat sa combateti neurastenia pe cont propriu, fara a apela la ajutorul altora, pentru inceput.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.