Comportamentul cainilor cu semnificatii

, Comportamentul cainilor cu semnificatii

Cel mai bun prieten al omului, nu numai ca ofera dragoste neconditionata stapanului, dar sunt si foarte loiali si il protejeaza cu orice pret. Cu toate acestea este necesara si o interactiune din partea omului, chiar dresaj, pentru a intari aceasta legatura dintre caine si stapan. Cainii au nevoie de o structura, de o rutina cu care sa fie familiari. Aici responsabilitatea revine stapanului, care trebuie sa stie de asemenea si cate ceva despre comportamentul cainelui, pentru a nu interpreta gresit limbajul sau corporal.

Cainii isi exprima de obicei entuziasmul si fericirea dand din coada, insa trebuie observat si cum fac asta. Daca este fericit, coada se va misca in lateral, gest afisat de caine cand isi vede stapanul dupa mult timp, sau cand urmeaza sa primeasca mancarea lor preferata. Daca da din coada cu miscari mai tepene, rigide, posibil sa fie un semn de agresiune, iar daca este tensionata coada si ridicata in sus, poate fi un semn al atacului iminent.

Sapatul: obicei foarte obisnuit la caini. De obicei sapa pentru a ascunde diferite lucruri, sau din plictiseala. Uneori sapa si pentru simplul motiv de a avea activitate, iar daca sunt lasati singuri si inchisi pentru o perioada mai lunga sapa ca sa caute o cale de scapare, semn al plictiselii si al anxietatii si singuratatii.

Mirositul: comportament instinctiv la caini, intrucat au un foarte puternic simt al mirosului. Ii ajuta sa inteleaga mediul inconjurator, un caine miroase atat oamenii cat si alte animale, pentru a le putea identifica in viitor.

Latratul apare cand cainele simte amenintarea unui strain, pentru a anunta apropierea unei persoane necunoscute sau cunoscute, si de asemenea pentru a comunica cu alti caini.

Comportamente mai putin placute sunt agresivitatea, smucirea din lesa sau lasarea urinei si excrementelor peste tot prin casa, desi este instruit in acest sens. Intelegerea acestor comportamente ajuta la modificarea lor si intareste ulterior legatura dintre animal si stapan. Trebuie sa identificam cauzele care provoaca acest comportament si sa actionam in consecinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.