Ce mai citim in 2014?

, Ce mai citim in 2014?

Au trecut deja patru luni de cand am trecut in anul 2014, un an nou binevenit pentru toata lumea.  In lumea literaturii, a librariilor si a scriitorilor din toata lumea a  fost si este un an asteptat, asta pentru ca fiecare dintre ei isi doreste sa-si lanseze volumul de poezii, romanul de aventuri sau cartea de sfaturi in ale afacerilor.

La fel ca si in restul Europei si a celorlalte continente, si autorii romani sunt nerabdatori sa iasa in fata cu ceva inedit, ceva captivant si din care sa iasa si profit, dar mai ales recunoastere pe plan national, ba poate chiar international, din asta sperand poate ca o sa iasa si ceva premii.

“A Brief Illustrated History of Romanians”, Neagu Djuvara

Asadar, printre romanii nostri mai celebri sau nu se numara si istoricul si filosoful Neagu Djuvara, un renumit om de cultura al Romaniei, care ne-a dus vestea si in afara. Dumnealui a lansat pe data de 3 aprilie o lucrare istorica cu si despre romani si Romania, in care fotografiile predomina ilustrand dupa cum sugereaza si titlul diverse probleme  din istoria romanilor, sub forma de povestiri usor de inteles si de parcurs. Titlul acestui volum este “ A Brief Illustrated History of Romanians“, a fost lansata in cadrul librariei Humanitas de la  Cişmigiu si poate fi achizitionata la pretul de 69 RON.

“Ne vom intoarce in Muribecca, Sebastian A. Corn

Un alt roman inedit ii apartine scriitorului de SF Sebastian A. Corn, pseudonimul literar al lui Florin Chirculescu. In cartea intitulata “Ne vom intoarce in Muribecca” este vorba despre multa actiune imbinata cu fantastic, personaje si intamplari nemaivazute, toate avand loc in jungla braziliana.

Exista un personaj principal, Percy Fawcett, aventurier, un fel de Indiana Jones, care porneste in cautarea unei cetati “Z” despre care se stie prea putine, aceasta fiind mai mult invaluita intr-o “ceata” plina de mister si neprevazut. Aceasta lucrare ar trebui sa fie citita de oricine iubeste romanele SF, este aparuta in ianuarie la Editura Nemira si se poate gasi acum la pretul de 27, 45 RON.

Aceste doua carti nou-noute, scrise de autori romani sunt recomandate tuturor ce vor sa incerce ceva nou in materie de lectura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.