Ce li se poate intampla turistilor prin alte tari

, Ce li se poate intampla turistilor prin alte tari

In ziua de azi nu mai este sigur nici sa calatoresti prin alte tari straine. Ba intalnesti cersetori la fiecare colt de strada si exact cand te astepti mai putin acestia iti recunosc originea si striga dupa tine pe strada, insa in cel mai urat caz exista posibilitatea sa fii jefuit in plina strada, ba chiar fara sa iti dai seama. Tocmai de aceea este bine sa cunosti urmatoarele escrocherii ce se intampla la tot pasul in afara tarii.

Fotograful

Atunci cand faci poze ca turist(in special daca esti in cuplu si va faceti poze reciproc), un localnic foarte prietenos se va oferi sa va faca o poza impreuna. In cel mai bun caz iti va cere la urma niste bani pentru serviciile prestate, insa in cel mai rau caz acesta va putea fugi cu camera ta cu tot. Acest lucru se poate intampla peste tot in Europa.

Artistul muzical

Un barbat prietenos si entuziast iti va atrage atentia in timp ce treci pe langa el, si iti va cere sa ii evaluezi muzica, inainte de asta inmanandu-ti un CD care ar parea gratis la o prima vedere.

Acesta iti va spune cum ca i-ai face o mare favoare daca ai pune acel CD in orasul tau de origine pentru a-l promova. Atunci cand vei accepta CD-ul, acesta iti va cere bani pentru el si daca vei refuza sa ii dai, va incerca sa te intimideze alaturi de prietenii lui pana cand il vei plati. Asta ti se poate intampla in New York.

Afacerea cu droguri

Soferii de taxi sau soferii de tuk-tuk-uri iti vor oferi uneori droguri daca esti in drum spre o petrecere sau spre un local din zona in care ai mers. Atunci cand le accepti, un politist fals care se intampla sa fie prin preajma te va lua la intrebari si iti va cere o suma mare de bani pentru a evita inchisoarea. Asta se poate intampla in Koh Phangan, in Thailanda.