Ce efecte negative are social media asupra ta

, Ce efecte negative are social media asupra ta

Cu totii suntem oarecum dependenti de social media, de Facebook, de Twitter, de Instagram etc. Dar nu toata lumea se lasa acaparata de tot ceea ce se intampla acolo si mai are si o viata reala in care traieste si simte, si nu numai vede ceea ce altii au. Stiai ca social media are efecte negative destul de evidente asupra ta?

Exista o posibilitate mai mare ca relatiile tale sa esueze

Nimic bun nu vine din afisarea in mediul online a geloziei si a hartuielii. Poate parea un lucru usor de facut cand vine vorba de mentinerea unei relatii, insa in realitate face mai mult rau decat bine.

De fapt, studiile demonstreaza ca odata ce o persoana foloseste foarte mult Facebook, cu atat mai mult acesta isi va monitoriza partenerul de viata, ceea ce poate duce la certuri si rupturi de relatii.

Consumul excesiv de social media poate duce la limitarea creativitatii

Pot vorbi din experienta personala despre faptul ca social media este cea mai usoara modalitate prin care poti omori, stopa sau perturba procesul de creativitate. A naviga pe site-uri social media are un efect de tocire a mintii, ca atunci cand urmaresti show-uri la televizor.

Daca planuiesti ca astazi sa fii creativ si sa iti faci niste idei geniale, atunci ar trebui sa lasi la o parte acele aplicatii de social media de pe telefon sau sa te indepartezi de laptop.

Hartuirea in mediul online este acolo ca la casa ei

Oamenii se simt atat de confortabil in mediul online incat spun lucruri pe care in mod normal nu le-ar spune in viata reala. Nu numai ca tu spui asemenea lucruri, insa ti se si spun la randul tau, si nu sunt lucruri tocmai usor de digerat.

Si daca te numeri cumva de partea celor care vorbesc prostii, inceteaza! Nici tu nu esti atat de anonim in mediul acesta pe cat ai crede. Cu atata prostie si vorbe urate pe internet, oamenii au inceput sa devina la fel de nepoliticosi si insensibili si in viata reala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.