Bijuterii hipoalergenice

, Bijuterii hipoalergenice

Imagineaza-ti asta! Ai avut o zi minunata. Intai o mica petrecere la birou si apoi ai continuat si acasa. Ai avut ocazia perfecta sa iti etalezi toate bijuteriile noi. A fost o zi perfecta, plina de amuzament si mult-dorita relaxare. Te trezesti insa ziua urmatoare si vezi ca ai o iritatie urata in jurul gatului. Aceasta poate fi datorita continutului de nichel din colierul pe care l-ai purtat. Din ce in ce mai frecvente sunt aceste cazuri de iritatii datorate bijuteriilor, iar in loc de tratarea lor cu diverse remedii, este mai bine sa fim precauti. In acest sens pot fi folosite bijuteriile hipoalergenice.

In principal, acest tip de bijuterii este realizat fara aliaje daunatoare, special concepute pentru persoanele care au o piele mai sensibila. Chiar daca o persoana este alergica la un metal anume, acest tip de bijuterii este cea mai buna alegere. Astfel de bijuterii pot fi confectionate din titaniu, aur, otel chirurgical sau alte metale. Cea mai buna parte legata de bijuteriile din titaniu este faptul ca nu reactioneaza cu structura chimica a pielii. De asemenea hipoalergenice sunt si bijuteriile care sunt confectionate fara nici un tip de metal.

Beneficiile utilizarii bijuteriilor hipoalergenice sunt foarte extinse. Acest tip de bijuterii nu iti vor mai cauza probleme precum iritatii ale pielii in ziua urmatoare. Pot fi purtate in siguranta pentru o perioada prelungita, fara a provoca  reactii adverse. Uneori tendinta de a dezvolta alergii creste odata cu inaintarea in varsta, iar folosirea de bijuterii hipoalergenice te vor asigura ca nu va trebui sa ai de a face niciodata cu iritatii, chiar si pe viitor.

Fie normale sau hipoalergenice, bijuteriile nu trebuiesc insa purtate tot timpul. Astfel pielea nu va veni prea des in contact cu diversele metale din care sunt fabricate. Pentru protectie, daca stiti ca sunteti sensibili la un metal anume, puteti aplica lac de unghii incolor pe zona pielii ce va veni in contact cu bijuteriile respective. Foarte important este sa ne luam precautii cand se aleg bijuteriile, in special daca pielea este mai sensibila. Cu cele hipoalergenice insa, puteti fi siguri ca materialele la care este expusa pielea nu vor cauza reactii adverse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.