Beneficiile mersului pe jos

, Beneficiile mersului pe jos

Caracterizat sportul care nu costa nimic, mersul pe jos este un exercitiu fizic bland, la care ne supunem organismul oricand dorim sa efectuam actiuni care implica deplasarea. Astfel fie ca mergem la cumparaturi la magazinul de la coltul blocului, ca mergem sa ne intalnim cu prietenii sau dorim pur si simplu sa ne relaxam, apelam la mers. Mersul este cel care face piciorul sanatos, fara riscuri de accidentare, iar beneficiile sunt numeroase.

Printre avantajele persoanelor care merg pe jos se numara riscul scazut ca acestea sa sufere un atac cerebral, sau de infarct, fiind un sport care pune in miscare toate vasele de sange, reducand riscul aparitiilor bolilor de inima. O minte sanatoasa sta intr-un corp sanatos este principiul pe care cei mai in varsta stiu sa puna accent, ei fiind dintotdeauna adeptii miscarilor si al deplasarilor pe jos.

S-a constatat ca, in cazul barbatilor, mersul pe jos intareste muschii inimii, si din acest motiv, rata mortalitatii la barbati este mai redusa decat la femei, acestia avand o vointa mai mare de a merge pe jos decat sexul opus. De aici si ideea ca mersul sanatos este bun pentru oase, ajuta la intarirea sistemului osos, precum si a diferitelor boli de oase. Mersul pe jos incetineste nivelul de pierdere osoasa la nivelul picioarelor.

Mersul pe jos ajuta in cazul starilor depresive, in cazul nervozitatii sau al anxietatii. Parcurgerea cel putin 30 minute pe jos ajuta organismul sa se elibereze de tensiune, de ingrijorari si sa inspire oxigenul de care are nevoie pentru a se reimprospata, dar si pentru a imbunatati sanatatea cardiovasculara.

De asemenea, mersul pe jos se poate realiza oriunde, fara costuri, fiind la indemana oricum. Pentru a merge, a ne forma un stil de viata sanatos, nu trebuie sa platim. Fie ca am scos catelul la plimbare, ca am iesit sa platim o factura sau sa cumparam o paine, intotdeauna mersul pe jos ne va ajuta sa ne sporim conditia fizica, ca sa nu mai spunem ca daca stam la etajul 3 sau 4 al blocului, avem si mai multa libertate de miscare, prin efortul fizic pe care il depunem. Mersul pe jos ne ajuta la o viata echilibrata, este un mijloc prin care putem sa imbinam placutul cu utilul si cu efecte benefice asupra organismului nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.