Beneficiile exercitiilor anaerobice

, Beneficiile exercitiilor anaerobice

Exista o diferenta intre respiratia aerobica si anaerobica. Spre deosebire de exercitiile aerobice, antrenamentele anaerobice sunt realizate pe o durata mai scurta si nu folosesc oxigenul pentru generarea energiei. Acest tip de exercitii duc la acumulari de acid lactic in muschi, provocand oboseala si febra musculara.

Anaerobic inseamna fara oxigen. Exercitiile anaerobice sunt acele antrenamente intense facute de atleti si gimnasti pentru a-si imbunatati performantele, viteza, puterea si rezistenta. Aceste exercitii includ ridicarea de greutati, flotari, tractiuni si alte tipuri de exercitii fizice care dureaza mai putin de doua minute. In cadrul acestor exercitii nu este livrat suficient oxigen catre celule pentru a arde grasimile, astfel corpul ajungand sa arda carbohidrati, efectiv mai multe calorii.

Beneficiile exercitiilor anaerobice se fac simtite in special asupra metabolismului. Un metabolism lent este motivul principal pentru care ne simtim lipsiti de vlaga. Daca alimentele consumate nu sunt bine digerate, se ajunge la o varietate de probleme de sanatate precum indigestie, constipatie sau stare de slabiciune generala. Cu o rata a metabolismului crescuta, starea de sanatate incepe sa se imbunatateasca.

Urmand cu strictete un regim de exercitii anaerobice, se cresc si se dezvolta mai bine si oasele. Exercitiile anaerobice imbunatatesc circulatia sanguina si odata cu o transmisie mai buna a sangelui, organele si tesuturile primesc mai mult oxigen, crescand implicit vitalitatea.

Cand iti antrenezi muschii la sala sau acasa, nu faci un favor doar corpului, iti imbunatatesti insa si personalitatea. Pe masura ce faci progrese cu exercitiile anaerobice, vei observa si o schimbare in aspectul fizic, iar increderea in sine iti va creste.

Exercitiile anaerobice difera de cele aerobice doar in sensul in care primele sunt destinate a fi practicate pe intervale scurte de timp. Unul dintre beneficiile majore ale exercitiilor anaerobice este faptul ca ajuta foarte mult la intarirea sistemului imunitar si la imbunatatirea circulatiei sangelui. Tinand cont de aceste beneficii, cu siguranta trebuie introduse in rutina zilnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.