Beneficii pentru sanatate ale capsunilor

, Beneficii pentru sanatate ale capsunilor

De un rosu stralucitor si disponibile in peste 600 de soiuri, capsunile au fost cultivate de romani inca dinainte de era crestina. Cu toate acestea, dupa decaderea Imperiului Roman, si-au mai pierdut din importanta. Au mai castigat in aceasta privinta in momentul in care au reaparut pe scena europeana. Capsunile apartin familiei trandafirului si sunt singurele fructe ce au semintele pe partea exterioara. Folosite in diverse deserturi, salate, inghetata, bauturi alcoolice si non-alcoolice, au multe beneficii pentru sanatate.

Capsunile sunt bogate in vitamine precum vitamina C, vitamina B, vitamina K, dar si alti nutrienti precum cupru, magneziu, potasiu si altele. Multi se intreaba daca beneficiile sunt aceleasi daca fructele sunt consumate in starea lor bruta sau sub forma de suc; intr-adevar beneficiile difera, in sensul ca la sucuri se pierde sursa de fibre dietetice. Sa vedem in continuare alte beneficii pentru sanatate ale acestor fructe-minune.

Conform cercetarilor recente, s-a dovedit ca aceste fructe contin o cantitate mare de antioxidanti, ce ajuta corpul prin neutralizarea efectelor distructive ale radicalilor liberi. Ajuta de asemenea organismul la repararea tesuturilor afectate. Antioxidantii au proprietati anti-inflamatorii, prin urmare, persoanele ce sufera de artrita reumatoida si osteoartrita ar trebui sa includa capsunile in dieta zilnica.

Trei sau mai multe alimentari pe zi cu capsuni sunt recomandate pentru a diminua riscul de degenerare maculara asociat cu imbatranirea. Astfel pot fi incluse ca desert la fiecare masa, fie crude, fie sub forma de suc.

Proprietati anti-imbatranire – sunt si acestea prezente la aceste fructe. Nutrientii prezenti hranesc celulele cerebrale si imbunatatesc sanatatea creierului si functionarea sa. Intarzie efectele imbatranirii, legate de pierderea abilitatilor motorii sau cognitive.

Indepartreaza tartrul – acizii prezenti in aceste fructe sunt foarte eficienti in acest sens. De asemenea capsunile ajuta la imbunatatirea sanatatii gingiilor.

Dupa ce ati citit toate aceste beneficii, devine de la sine inteles ca includerea capsunilor in dieta zilnica este cu siguranta o alegere excelenta, beneficiile acestora pentru sanatate fiind enorme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.