Ajutor pentru memorat usor

, Ajutor pentru memorat usor

Cea mai eficienta varianta de invatare in timpul scolii mai ales era aceea de a medita pe altii si altii sa te mediteze pe tine. In doi sau in mai multi informatia se propaga altfel si este mai usor de inteles.

Daca unul intelege ceva mai bine iar celalalt nu, se vor ajuta sa inteleaga asta, unul pe celalalt. O alta varianta buna de invatare este a crea conexiuni intre diferitele informatii si faptele din viata reala sau alte date si evenimente, asta in special la istorie sau geografie.

O metoda ideala pentru a memora mai usor lucrurile de invatat este de a da teste altor persoane. Ia informatia si vezi ce subiecte ar putea cadea la un examen sau test.

De asemenea este usor a memora ceva daca cursul sau cartea respectiva din care trebuie sa inveti are si imagini. O astfel de invatare vizuala este cea mai adecvata in cazul biologiei, matematicii sau a altor materii ce au demonstratii si imagini reprezentative.

Foloseste mai multe metode, teste grila, potriviri si alte asemenea metode pentru a prezenta datele sub forma unui format de test, si vezi cum rezolva lumea aceste lucruri. Toate aceste metode tin de invatarea experentiala, odata ce chiar practici si manipulezi conceptele pe care tocmai le-ai invatat.

In timp ce mai poti face si alte lucruri prin casa sau in timp ce conduci, rememoreaza informatiile pe care le ai de invatat cu ajutorul casetelor inregistrate cu vocea ta. Asta este cu siguranta invatare auditiva, insa iti va suplimenta tot ceea ce ai indesat in memoria ta de scurta durata.

In final, lasa-ti mintea sa respire, sa ia o pauza. Ia o pauza scurta in care sa nu te mai gandesti la nimic altceva din ce ai invatat si revin-o la asta mai tarziu. In acest fel vei afla ce anume stii, ce anume ai memorat, si binenteles, asta te va ajuta sa te concentrezi pe sectiunile la care ai putea fi mai slab si pe care le memorezi mai greu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.