Acupunctura pentru migrene

, Acupunctura pentru migrene

Migrenele sunt dureri de cap cronice si pot dura intre 3 si 72 ore. In afara de durerea pulsanta si chinuitoare, care afecteaza de obicei doar o parte a capului, mai pot aparea si alte simptome precum stari de greata cu sau fara stari de voma, sensibilitate la lumina puternica si sunete puternice.

S-a observat ca femeile sunt mai predispuse la migrene si pot incepe sa arate simptome chiar din copilarie, daca nu la adolescenta sau la varsta adulta. Simptomele, intensitatea si frecventa migrenelor difera de la o persoana la alta. Cauzele acestora nu sunt inca cunoscute in totalitate, insa se crede ca principalii factori de influenta sunt cei genetici si ambientali. De asemenea factori declansatori mai pot fi anumite mancaruri, schimbari de vreme, stres, schimbari hormonale sau schimbari in rutina de odihna.

Metodele conventionale de tratament implica medicamente pentru usurarea simptomelor si pentru prevenirea atacurilor, insa aceste tratamente se dovedesc uneori a fi ineficiente. De aceea medicina alternativa vine cu tratamente ce pot ajuta, printre acestea numarandu-se si acupunctura, intr-o oarecare masura.

Terapie renumita utilizata in medicina traditionala chinezeasca, implica stimularea anumitor puncte ale organismului prin folosirea de diverse tehnici. Migrenele se pot dezvolta in diverse locatii, in zone precum spatele ochiului, deasupra sprancenei sau in zona tamplelor. Odata stabilita locatia exacta si natura durerii, specialistul in acupunctura descopera in care zona este blocat fluxul de energie si actioneaza in consecinta. Se determina astfel punctele strategice ce trebuiesc stimulate pentru ca fluxul de energie sa fie restaurat. Unii acupuncturisti sunt de parere ca folosirea acelor pentru stimularea punctelor din zona capului si gatului pot sa intensifice in fapt durerea, intrucat acest proces poate sa dilate si mai mult capilarele deja marite, avand ca rezultat inrautatirea simptomelor. Prin urmare sugereaza stimularea punctelor specifice de pe brate si picioare, intr-o pozitie de asezat, reusindu-se mai bine usurarea de durere.

Acupunctura pentru migrene castiga popularitate, intrucat este considerata o metoda de tratament fara efecte secundare. Eficienta metodei in prevenirea atacurilor de migrene sau in vindecarea lor este inca discutabila, intrucat nu exista dovezi concrete ca ar fi o metoda sigura prin care aceste dureri de cap chinuitoare sa fie inlaturate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.