7 modalitati de a atrage clienti

, 7 modalitati de a atrage clienti

A-ti construi o lista sanatoasa de clienti poate fi o sarcina destul de dificila. Ca si proprietar de afacere esti perfect constient ca lista clientilor este factorul principal ce iti mentine afacerea pe linia de plutire. Un flux constant de clienti noi te poate ajuta sa cresti si sa iti indeplinesti obiectivele si sa reusesti sa transpui in realitate viziunea ta asupra afacerii. Urmatorii sapte pasi te vor putea ajuta pentru a atrage noi clienti.

1. Identificarea clientului ideal

Este foarte usoara cautarea clientilor daca stii exact catre care segment sa te adresezi. Daca nu ai idee despre cum ar trebui sa fie clientul tau ideal, probabil ca nu stii nici macar de unde sa incepi sa cauti. Tinteste mai mult spre clientul ideal si evita ofertele pentru o categorie prea larga a pietei.

2. Descopera unde locuieste clientul

Odata avut in minte clientul ideal, trebuiesc identificate acele locuri ce prezinta interes pentru el (precum mass-media, mediul online, offline, e-mail etc.) si apoi canalizarea mesajelor de promovare pe acele medii. Unde iti cauti clientii depinde de natura afacerii. Unele locatii online bune de gasit clienti sunt forumurile si paginile de pe retelele de socializare, atat cele proprii cat si ale afacerilor similare. In mediul offline poti intalni multi potentiali clienti la conferinte si conventii specifice domeniului.

3. Cunoaste-ti foarte bine afacerea

Intelegerea deplina a domeniului si cunostintele solide despre produsele si serviciile oferite sunt vitale pentru atragerea de clienti interesati. Cand iti cunosti produsul pe dinafara, clientii vor fi mult mai interesati si impresionati de detaliile pe care le poti oferi.

4. Ofera-te ca raspuns la problema sau necesitate

Da un bun motiv clientilor potentiali cu care intri in contact pentru a-ti incerca produsele si serviciile. Astfel poti ajunge sa atragi mai multi potentiali clienti si sa ai o rata de conversie mult mai buna.

5. Incearca marketingul prin raspuns direct

Cea mai buna metoda de a contacta clientii poate fi folosirea de tactici care sa ii incujareze in indeplinirea unei anumite actiuni, spre exemplu un chestionar sau cateva intrebari la care sa raspunda, continute in e-mail-ul cu oferta.

6. Construieste parteneriate

Colaboreaza cu afaceri ce ofera servicii complementare cu cele oferite de tine, pentru a profita de aceasta afiliere ce poate fi foarte benefica pentru afacere. Spre exemplu, daca reprezinti o companie specializata pe SEO, atrage-ti ca parteneri firme de webdesign.

7. Urmareste evolutia

Dupa ce ai depus toate eforturile necesare, urmareste in continuare evolutia, pentru ca o plaja de clienti pe care ai atins-o poate sa fie momentan suficienta, dar pe viitor poate sa te plafoneze si sa iti impiedice dezvoltarea afacerii. Astfel lucreaza in continuare pentru atragerea de noi clienti si cauta sa ii fidelizezi pe cei deja castigati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.